Süleyman Soylu, yine 4 gazeteciyi hedef gösterip Fahrettin Altun'a şikayet etti

Süleyman Soylu, yine 4 gazeteciyi hedef gösterip Fahrettin Altun'a şikayet etti
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hakkında çıkan haberlerle ilgili sosyal medya hesabından gazeteciler Tolga Şardan, Timur Soykan, Orhan Uğuroğlu ve Orhan Bursalı'yı hedef aldı. Haberlerin kamuoyunu manipüle ettiğini öne süren Soylu İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u da etiketledi.

Üç gün önce Tolga Şardan, Saygı Öztürk, Orhan Uğuroğlu ve Cengiz Demirel'in yazılarının ekran görüntülerini paylaşan eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, bugün de Tolga Şardan, Timur Soykan, Orhan Bursalı ve Orhan Uğuroğlu'nun köşe yazılarını hedef aldı.

Bu haberlerin devleti töhmet altında bıraktığını savunan Soylu, “Gazetecilerin tüm detaylarını elde ettiği! kamuoyuna manipüle ederek servis ettiği bu haberlerin doğru bilgilerini herkesin öğrenme hakkı var” ifadelerini kullandı.

"Kamuoyunu manipüle ediyor"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u etiketleyerek ‘şikayette’ bulunan Soylu’nun paylaşımı şöyle: "Organize haberler devam ediyor!!! Devletin tüm birimlerini Emniyet İstihbarattan MİT’e, İnterpolden Nüfus’a, Tapu’dan Valiliklere, Bakanlıklardan Cumhurbaşkanlığına kadar töhmet altında bırakan, gazetecilerin tüm detaylarını elde ettiği! Kamuoyuna manipüle ederek servis ettiği bu haberlerin doğru bilgilerini herkesin öğrenme hakkı var. Kırmızı bültenle aranan birinin vatandaş olabilmesi hatta ikamet bile alabilmesi kanunen de fiilen de mümkün değildir. İftiralar yalanlar yakıştırmalarla Süleyman Soylu’yu gömelim derken tüm devletin birimlerini aynı zamanda gömüyorlar. Devletin yaptığı bütün mücadeleyi fitne ve iftira ile hedef alan anlayış hastalıklı ve sistematik olarak Türkiye’ye narko devlet iftirası atanların hezeyanıdır."

İçişleri Bakanı olduğu süreçte suç örgütü liderleri ve üyelerinin kara para aklayanlarla yakın ilişki içerisinde olduğu iddialarının hedefinde olan Soylu'nun son dönemde yapılan operasyonlara tepkisini gazeteciler üzerinden dile getirdiği ileri sürülüyor. (Kısa Dalga)

Politika