Depremin merkez üssünde son durum: Binalarda çatlak var, bahçe duvarları yıkıldı

Depremin merkez üssünde son durum: Binalarda çatlak var, bahçe duvarları yıkıldı
CHP Gölyaka İlçe Başkanı Abdullah Şahin, Düzce'de meydana gelen depremin merkez üssü Gölyaka'daki son durumu anlattı.

Düzce’de bu gece saat 04:08’de Gölyaka merkez üssü olmak üzere 6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. İstanbul'da da hissedilen depremde 35 kişi yaralanmıştı.

CHP Gölyaka İlçe Başkanı Abdullah Şahin, Gölyaka ilçesinde hasar tespiti yapmak için mahalleleri ziyaret etti.

Şahin, son durumu şöyle aktardı: “Gölyaka’nın tüm mahallelerinde bu görüntüleri (yıkılmış bahçe duvarları) görmek mümkün. Evlerde ufak tefek hasarlar var. Can kaybı yok ama zayıf olan bahçe duvarları gördüğünüz gibi devrilmiş durumda.

Herkes ayakta, burada insanlar depremle yaşamayı öğrenmeliler. Bu kadar paniğe gerek yok. Köyleri gezdik, köylerde herhangi bir durum yok. Gölyaka merkezde de yok. Ufak tefek binalarda çatlaklıklar var. Zayıf olan bahçe duvarlarında yıkılmalar var."

Gölyaka ilçesinin İmamlar mahallesi muhtarı Sebahattin Kardüz, "Bir sıkıntı yok, can kaybı ve binalarda hiçbir sorun yok. Ufak tefek çatlaklılar var. Onlar da yarın sabah görevlilerin bakmasıyla sonuç belirlenecek” dedi.

Düzce’de yaşayan üniversite öğrencileri ise meydana gelen depreme ilişkin şunları anlattı: “Konutlarda zedelenmeler var, çatlaklıklar var. Ufak tefek zedelenmeler var. Depremin merkezi burası. İnsanlar panikleyerek sokağa çıkıyor. Burası fay hattının üstü. İnsanların bunu alışkanlık hale getirmesi lazım. 6.1 depremde böyle panik içinde olmaması lazım. İnsanların duyarlı bir şekilde davranması lazım, herkes panik içindeydi." (ANKA)

Gündem