Depremzedenin tanıyıp polise teslim ettiği müteahhit tutuklandı

Depremzedenin tanıyıp polise teslim ettiği müteahhit tutuklandı
Kahramanmaraş merkezli depremlerde müteahhitliğini yaptığı evler yıkılan ve sorumlu olarak 9 aydır aranan Mehmet Özat, bir depremzede yakınının kendisini Ankara'daki bir AVM'de fark etmesi sonrası poliste teslim edilmiş ve gözaltına alınmıştı. Özat, çıkarıldığı mahkemede "bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet verme" suçundan tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Emlakbank Evleri’nin firari müteahhiti Mehmet Özat depremzedelerin fark etmesi sonrası yakalandı.

Özat, kendisini Bilkent AVM’de tanıyan depremzede yakını Sinem Boyacı tarafından polise teslim edildi.

Cumhuriyet'ten, Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre; karakoldaki işlemlerin ardından Sıhhiye Adliyesi’ne sevk edilen Özat, burada kayıp yakınlarıyla tartıştı.

Özat, işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece "bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet verme" suçundan tutuklandı tutuklandı.

Ne olmuştu?

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası müteahhiti olduğu binalarda yaşayan yaklaşık 1000 kişinin yaşamını yitirdiği Mehmet Özat, 9 aydır aranıyordu.

Özat, kendisini Bilkent AVM’de fark eden kayıp yakını Sinem Boyacı tarafından saat 12.00 civarında polise teslim edilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem