DEVA’dan ‘TBMM Grubu’ açıklaması: Parti organlarında görüşülüyor

DEVA’dan ‘TBMM Grubu’ açıklaması: Parti organlarında görüşülüyor
DEVA Partisi, “TBMM’de Grup kurma ve bununla ilgili diğer konularda gündeme gelen düşünce ve seçenekler Partimizin yetkili organlarında ve karar süreçlerinde tüm yönleriyle değerlendirilecek olup, bu aşamada yetkili kurullarımızın görüşüp karara bağladığı somut bir formül söz konusu değildir” açıklaması yaptı.

DEVA Partisi, Meclis’te CHP listelerinden seçime giren diğer partilerle birlikte yürütülen grup görüşmelerine dair açıklama yaptı.

14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden katılan DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti’den 38 milletvekili Meclis’e girmişti.

Meclis’te DEVA Partisi’den 15, Gelecek ve Saadet’ten 10’ar ve Demokrat Parti’den 3 milletvekili yer alıyor.

Partilerin milletvekili sayıları grup kurmaya yetmediği için, basında partilerin birleşmesi ya da yeni parti kurulması gibi alternatiflerin konuşulduğu belirtilmişti.

DEVA Partisi, TBMM grubu konusundaki görüşmeleri doğrularken, henüz herhangi bir formül üzerinde karara varılmadığını bildirdi.

DEVA Partisi’nden yapılan açıklama şöyle:

“28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri sonrasında TBMM’nde grup kurma ve bununla ilgili diğer hususlarda yazılı ve görsel medyada çeşitli haber ve değerlendirmeler yer almaktadır.

TBMM’de Grup kurma ve bununla ilgili diğer konularda gündeme gelen düşünce ve seçenekler Partimizin yetkili organlarında ve karar süreçlerinde tüm yönleriyle değerlendirilecek olup, bu aşamada yetkili kurullarımızın görüşüp karara bağladığı somut bir formül söz konusu değildir.” (Kısa Dalga)

Politika