'Devlet Bahçeli sıkı bir Halk TV izleyicisi'

'Devlet Bahçeli sıkı bir Halk TV izleyicisi'
Gazeteci İsmail Saymaz, "Sıkı bir Halk TV izleyicisi olduğunu duyduğumuz MHP lideri, bu ziyareti ‘doğal ve doğru bir adım’ olarak gördüğünden değil, taktiksel nedenlerle savunuyor" dedi.

AKP'nin Anayasa değişikliği için HDP'yi ziyaret etmesiyle başlayan tartışmalar sürüyor. Başkent kulislerinde ziyaretin MHP içerisinde rahatsızlık yarattığı konuşuluyordu. halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'a konuşan üst düzey bir MHP'li de "Salıyı bekleyin" demişti. Ancak salı günü MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında kulislerin aksine AKP'nın adımını 'doğru' bulduğunu söyledi.

Gazeteci İsmail Saymaz, halktv.com.tr'de bugün yayımlanan yazısında "MHP’de, Devlet Bahçeli’den sonraki en yetkili isimlerden biri, AK Parti’nin HDP’yi ziyaretine nasıl baktıklarını sormam üzerine “Onun için salıyı bekleyeceksiniz” demişti. Ben dahil çoğu yorumcu Bahçeli’nin AK Parti’yi eleştireceğini düşündük. Kimileri MHP liderinin Cumhur İttifakı’nı sonlandıracağını bile iddia etti. “Bahçeli ne diyecek” diye bahse girilse 10 kişiden dokuzu “Köprüleri atacak” ihtimaline parasını basabilirdi" dedi.

Saymaz, Bahçeli'nin 'beklenmedik' hamlesiyle ilgili şunları yazdı:

"Bahçeli, hiç beklenmedik bir hamleyle HDP’yi ziyaretini “Son derece doğal ve doğru bir adımdır” diye onayladı.

MHP lideri, neden bu tutumu aldığını konuşmasının devamında “Sosyal medyadan MHP’ye asla istikamet çizilemeyecektir” diye açıklıyor.


Ve “MHP’yi eleştiren malum televizyon ve basın mensuplarına sesleniyorum” cümlesiyle de Halk TV’yi failler hanesine koyuyor. Bence ilk sıraya yerleştiriyor.

Çünkü grup toplantısından çıkarken, AK Parti heyetinde neden MHP’lilerin bulunmadığının sorulması üzerine “Halk TV yöneticilerine sorun” diye yanıt veriyor.

Bahçeli Halk TV’yi bir televizyon kanalından ibaret görmüyor.

Bu yüzden Halk TV’nin eleştirel yayınlarına bakarak, pozisyonunu belirliyor.

Sıkı bir Halk TV izleyicisi olduğunu duyduğumuz MHP lideri, bu ziyareti ‘doğal ve doğru bir adım’ olarak gördüğünden değil, taktiksel nedenlerle savunuyor.

Her şart altında Cumhur İttifakını savunmak ve muhalefete koz vermemek için, normalde karşı çıkacağı HDP ziyaretini mecburen onaylıyor.

(...) MHP’nin HDP ziyaretini ‘doğal ve doğru bir adım’ diye gören bu taktiksel hamlesi, Cumhur İttifakı’nın PKK ile işbirliği suçlamasından endişelenen, başta İyi Parti olmak üzere Millet İttifakı’na biraz olsun cesaret vermeli.

İyi Parti, gölgesi HDP’nin gölgesine değmesin diye neredeyse Kürt mahallesinden geçmiyor. Muhalefetin milliyetçi kanadında Mansur Yavaş’ı aday göstererek, Kürtlerin oyuna ihtiyaç kalmaksızın, cumhurbaşkanlığını kazanma planı yapılıyor. Bu plan kaybetmeye mahkumdur. Kürtlerin oyu olmadan kazansanız bile, Kürtlerin rızası olmadan yönetemezsiniz."

Yazının tamamı

Politika