Diyarbakır'daki Galeria Sitesi'nden 6 kedi kurtarıldı

Diyarbakır'daki Galeria Sitesi'nden 6 kedi kurtarıldı
Diyarbakır'da Yenişehir ilçesindeki Galeria Sitesi'nde deprem sonrası mahsur kalan kedilerden altısına ulaşıldı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından dört bloklu Galeria Sitesi'nde bir blok yıkılmış, 89 kişi hayatını kaybetmişti. Binada 20 kişi de yaralanmıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce 'ağır hasarlı' raporu verilen Galeria'nın diğer blokları ile alışveriş merkezinin yıkımı kararlaştırıldı.

1999'da hizmete giren ve kentin ilk alışveriş merkezi olan AVM ile bloklarda dün sabah saatlerinde yıkım başladı. Yıkım yapılırken içeride olduğu fark edilen kediler nedeniyle çalışmalar durduruldu.

TSK iki helikopter gönderdi

Kedilerin kurtarılması amacıyla drone'la ve vinçle yapılan arama kurtarma çalışması sonuç vermeyince Şırnak’ın Silopi ilçesinden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait iki helikopter Diyarbakır’a gitti.

Galeria Sitesi’nin üzerinde duran helikopterlerden birinden halat yardımıyla indirilen personel, kedilerin görüldüğü katlarda inceleme yaptı. Görevli, kedilere ulaşamayınca halatla tekrar yukarı çekildi.

Dün akşam saatlerinde vinçle kedilerin bulunduğu kata çıkarılan arama kurtarma gönüllüleri, 7'nci saatte 'Zena' isimli kediyi yakalayarak enkazdan çıkardı.

Altı kedi kurtarıldı

DHA'nın haberine göre bugün öğle saatlerinde yıkım sırasında fark edilen 4 kedi daha kurtarıldı. Kurtarılan kedi sayısı 6'ya ulaştı.

'Jahren' isimli kedi ekiplerce aranıyor. (DHA)

Gündem