Doğu Perinçek: Göreceksiniz, Gezi kararları Yargıtay’da bozulacak

Doğu Perinçek: Göreceksiniz, Gezi kararları Yargıtay’da bozulacak
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gezi Davası'ndan çıkan hapis cezalarına eleştirilerini sürdürüyor: Göreceksiniz bu kararlar Yargıtay’da bozulacak... Soros'un beslediği vakfın yöneticisi olmak suç değildir. Bakın bu kişilere çok karşı biri olarak söylüyorum bunu.

Cumhur İttifakı'na destek veren Doğu Perinçek, "Gezi eylemlerinde biz de varız. Hadi güçleri yetiyorsa yakama yapışsınlar" sözlerinin ardından, bu kez de hapis cezalarının 'Yargıtay'da bozulacağı' yorumunu yaptı. Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya konuşan Perinçek, "Nagehan Hanım göreceksiniz bu kararlar Yargıtay’da bozulacak. Bakın siyasi karşıtlık başkadır, ceza kanununda yazan suç tanımı başka. Bu kararlar kesinlikle Yargıtay safhasında bozulacak” dedi.

Perinçek, “Sizce burada suç yok mu?” sorusuna yanıtında da, "Tek başına Henri Barkey ile görüşmek, Soros'un beslediği vakfın yöneticisi olmak suç değildir. Bakın bu kişilere çok karşı biri olarak söylüyorum bunu" dedi.

'KAVALALAR İLE TABAN TABANA ZITIM AMA...'

Perinçek şu ifadeleri kullandı:

“Biz Kavala’nın siyasi tutumuna hep karşıyız. Ama siyasi karşıtlık üzerinden yargısal bir süreç yürütemezsiniz Nagehan Hanım. Ben doktoralı bir hukukçuyum. Bu yanlıştır. Hukuka uygun değildir bu kararlar. Ben görüp görebileceğiniz en Anti-Soros insanım. Duruşum, çizgim ortada. Kavalalar ile taban tabana karşıt bir siyasi anlayışa sahibim. Ama siz husumetle davranıp, insanları cezaevine koyarsanız o olmaz. Tek başına Henri Barkey ile görüşmek, Soros'un beslediği vakfın yöneticisi olmak suç değildir. Bakın bu kişilere çok karşı biri olarak söylüyorum bunu. Siyasi mücadele vermek ayrıdır ama insanlara siyasi görüşü yüzünden müebbet vermek olmaz.”

'YARGIDA ALTININ İÇİNDE BRONZLUK OLDU'

Alçı'nın "Son 50 yılın en iyi yargısı diyordunuz, altın devrini yaşıyor diyordunuz. Bu kararları nereye koyuyorsunuz? Hala bu yorumunuzun arkasında mısınız?” sorusuna ise Perinçek şu yanıtı verdi: “Tabii arkasındayım Nagehan Hanım, yargı 15 Temmuz 2016’dan sonra altın devrini yaşıyor. Ancak bu kararlar altının içinde bir bronzluk oldu.”

Gündem