'Ekmek' sözleri sonrası gözaltına alınan Cihan Kolivar tutuklandı

'Ekmek' sözleri sonrası gözaltına alınan Cihan Kolivar tutuklandı
Gözaltındaki Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı.

Kolivar, Habertürk yayınına katılarak "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber değil. (...) Bizim toplum ekmekle doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" demişti.

Bu sözlerin ardından hakkında 'Türk milletini alenen aşağılamak'tan soruşturma başlatılan Kolivar gözaltına alınmıştı.

Sendika başkanı, bugün emniyetteki işlemelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifade veren Kolivar, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, tutuklama kararı verdi.

Avukat Bilge Çiftçi, müvekkilinin geçmişteki bir Twitter paylaşımı nedeniyle dosyasına 'cumhurbaşkanına hakaret'ten bir soruşturma daha eklendiğini, bu suçtan tutuklanmaya sevk edildiğini ve tutuklandığını söyledi.

İFADESİNDE DEDİ?

Kolivar, emniyetteki ifadesinde şunları söyledi: "Benim merkezi hükümetle herhangi bir sorunum yoktur. Benim sorunum ilçe belediyeleriyle. İlçe belediyeleri ruhsatsız fırınlara izin veriyor. Ben 'Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir' derken, ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim. Ekmeğin fazla tüketilmesi halinde insanlara zarar vereceği yönündedir. Benim sözlerimde kesinlikle Türk toplumu hedef alınmamıştır. İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim." (Kısa Dalga)

Gündem