Ekonomist Selçuk Geçer'in dolar tahmini: Eylülde 21 lirayı bulur

Ekonomist Selçuk Geçer'in dolar tahmini: Eylülde 21 lirayı bulur
"Yabancı sermaye Türkiye'den çıkıyor" diyen ekonomist Selçuk Geçer'e göre Eylül ayının sonunda dolar 21 lirayı bulacak. Geçer, "Bu kafa devam ederse dolar 60-70 lira seviyelerine çıkabilir" değerlendirmesini yaptı.

Küresel piyasalarda enflasyonist baskılar ve resesyon riskinin arttığına işaret eden veri ve gelişmelerin ardından geçen hafta boyunca negatif bir seyir izlenirken, gözler gelecek hafta ABD, İngiltere, Japonya ve Türkiye'de faiz kararını açıklayacak olan merkez bankaları toplantılarına çevrildi. ABD’de en az 75 baz puanlık artışa kesin gözüyle bakılıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 13 düzeyinde bırakması bekleniyor.

FED kararını bekleyen dolar kuru bu hafta da 18 liranın eşiğinde gezinmeye devam ediyor. Yıl sonunda Türkiye'nin carı açığının daha da artacağına dikkat çeken Selçuk Geçer, '70 milyar doların üzerinde bir açıkla karşılacağız' dedi. Geçer, "Bu kafa devam ederse bedeli ağır olur. Bu da doları 60-70 seviyelerine çıkartır. Ekonominin gerçekleriyle yüzleşmeleri gerek" dedi.

Selçuk Geçer, Eylül ayı sonunda dolar kurunun 21 lirayı göreceğini öne sürdü. Geçer'in iddiasına göre baskılanan dolar 2 hafta içinde atağa geçip 18 liranın üstüne çıkacak.

Ekonomi