Ekonomistler enflasyon rakamlarını yorumladı: Türkiye 3 haneli enflasyon ve işsizliğe koşuyor

Ekonomistler enflasyon rakamlarını yorumladı: Türkiye 3 haneli enflasyon ve işsizliğe koşuyor
Ekonomistler açıklanan enflasyon rakamlarını yorumladı. Atilla Yeşilada, "Türkiye döviz şoku yanında 3 haneli enflasyona ve işsizliğe koşuyor" dedi. Mustafa Sönmez: "Ağustos ve sonrası yangın büyüyecektir."

TÜİK'e göre, tüketici enflasyonu temmuzda yüzde 79,60'a yükseldi. ENAG'a göre ise temmuz enflasyonu yüzde 176,07 oldu. Ekonomistler açıklanan rakamları yorumladı.

Atilla Yeşilada: Enflasyonun resmisi %80, ÜFE %145, Türkiye döviz şoku yanında 3 haneli enflasyona ve işsizliğe koşuyor.

İris Cibre: Yıllık Tüfe ENAGrup 176%, İTO 99%, TÜİK 79.6%. TÜİK iyi ki artık kalem fiyatlarını ve bölgesel enflasyonu açıklamıyor, mazallah 3 haneliye çıkabilirdi enflasyon... Artık tüm ülke daha da fakir ve bunun tek nedeni ekonomi yönetiminin aldığı kararlar.

Serkan Özcan: İTO aylık enflasyonu %4, ENAG ise %5 ölçerken TÜİK %2,4 buluyor!! Ne tesadüftür ki “bağımsız istatistik kurumunun!!” başı tam da bu enflasyon rakamı açıklanmadan önce gidip külliyeyi ziyaret ediyor!! Vallahi devlet yönetmek size 8 gömlek büyük geldi!!

Mustafa Sönmez: İTO Temmuz TÜFE yüzde 4, yıllık 99; TÜİK 2,4 ve 79,7. Karartmayı buradan okuyun. Ama bu düşük tempo, bu aya mahsus. Ağustos ve sonrası yangın büyüyecektir. Tüketici enflasyonu: %79,6, Üretici enflasyonu: %144,6, Fark 65 puan! Gecikmeli de olsa tüketiciye geçer bu fark.

Hakan Kara: TÜİK enflasyonu ile İTO İstanbul enflasyonu tarihsel olarak birlikte hareket eder. Son dört ayda 19,5 puana ulaşan fark dikkat çekici. (Kısa Dalga)

Ekonomi