El Salvador Başkanı duyurdu: Bitcoin'le vatandaşlık verilecek

El Salvador Başkanı duyurdu: Bitcoin'le vatandaşlık verilecek
Orta Amerika ülkelerinden El Salvador, kripto milyonerlere hedefleyen vize programını açıkladı. Bitcoin ve Tether’e yılda en az 1 milyon dolar yatırım yapan bin kişiye vatandaşlık verilecek.

Devlet başkanı Nayip Bukele tarafından yapılan kripto hamlesi, pek çok ülkede uygulanan Altın Vize (Golden VISA) uygulamasına benziyor

Dünya ülkeleri arasında kripto ile vatandaşlık vaadinde bulunan ilk ülke olan El Salvador, Eylül 2021’de de Bitcoin’i yasal ihale olarak tanıyan ilk ülke olarak tarihe geçmişti. Ülkenin o günden bu yana Bitcoin yatırımlarına devam ettiği biliniyor. El Salvador hazinesinde son verilere göre 2 bin 700’den fazla BTC bulunuyor.

Donanımhaber'in yer verdiği bilgilere göre; El Salvador örneğinde de gördüğümüz kripto para birimlerinin bürokratik süreçlerde kullanılması, dijital varlıkların benimsenme sürecini destekliyor. Pek çok şirketin uzun vadeli yatırımlarını kripto cinsinden tuttuğu dünyamızda, başka ülkelerin de yakın gelecekte El Salvador’u takip edeceği öngörülüyor.

Bitcoin ile vatandaşlık hamlesi, lider kripto para biriminin güvenli bir liman olarak görülmesi düşüncesini güçlendiriyor. Herkes BTC elde etmenin peşinde koşarken zahmetsiz, maliyetsiz ve merkeziyetsiz BTC madenciliği yapma imkanı sunan Bitcoin Minetrix, rakiplerinin bir adım önüne geçiyor. (Kısa Dalga)

Teknoloji