Elon Musk da 'Çocuk yapın' dedi

Elon Musk da 'Çocuk yapın' dedi
İtalya'da katıldığı bir etkinlikte konuşan Elon Musk, çocuk yapma çağrısında bulunarak, "Eğer çocuklar olmazsa 'gelecek nesil' diye bir şey olmayacak. Bu, çok temel bir konu." dedi.

SpaceX, Tesla ve X firmalarının sahibi Elon Musk, İtalya'da düzenlenen bir etkinlikte, çocuk yapma çağrısında bulundu.

İnsanlığın medeniyetini sürdürmesi için çocuk yapmanın önemine işaret eden Elon Musk, göçün de bu sorunu çözemeyeceğini ifade etti.

Elon Musk, "Çocuk sahibi olmanın önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Eğer çocuklar olmazsa 'gelecek nesil' diye bir şey olmayacak. Bu, çok temel bir konu. Sanayileşmiş ülkelerin demografisindeki gerilemeyi göç çözemez. Tüm insanlara ve hükümet liderlerine tavsiyem; yeni bir nesil yaratmak için çocuk sahibi olduğunuzdan emin olun." dedi.

İtalya'da doğum oranlarının düşük olduğuna da dikkat çeken Musk, yasal göçün de hoş karşılanması gerektiğini dile getirdi. Yasal göçte filtre olması gerektiğini savunan Musk, "Yasal şekilde dürüst biçimde gelenleri, kültürün bir parçası olmak isteyenleri ve çok çalışıp ekonomiye katkıda bulunanları hoş karşılamamız lazım. Ama tabii giriş süreci için onay süreci lazım. Bir filtre olmazsa kimin geldiğini nereden bilebilirsin? 'Tüm kaçak göçmenler suçlu' demiyorum, yanlış anlaşılmasın çoğu dürüsttür de ama bir süreçten geçmeleri gerekiyor." diye konuştu. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem