Elon Musk, İsrail ile anlaştı: Starlink uyduları Gazze’de İsrail’in onayı olmadan çalışamayacak

Elon Musk, İsrail ile anlaştı: Starlink uyduları Gazze’de İsrail’in onayı olmadan çalışamayacak
İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, anlaşmadan dolayı Starlink uydularının sahibi Elon Musk’ı tebrik etti.

İsrail, Elon Musk’ın sahibi olduğu Starlink uydularının Gazze ve İsrail’de İsrail İletişim Bakanlığı’nın onayı olmadan çalıştırılamayacağını açıkladı.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Elon Musk’ın İsrail ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, Starlink uydularının Gazze Şeridi’nde İsrail’in onayı olmadan aktive edilmeyeceğini duyurdu.

Diken’de yer alan habere göre, X hesabından açıklama yapan Karhi, anlaşmadan dolayı Starlink uydularının sahibi Elon Musk’ı tebrik etti.

Karhi, şu paylaşımı yaptı:

“Elon Musk, liderliğimdeki iletişim bakanlığıyla prensip anlaşmasına vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Bu önemli anlaşma sonucunda Starlink uydu birimleri, Gazze Şeridi de dahil olmak üzere yalnızca İsrail İletişim Bakanlığı’nın onayıyla çalıştırılabilecek.”

Gazze’deki iletişim ağları uzun süredir İsrail’in saldırılarından dolayı kesik.

İsrail’de Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Benyamin Netanyahu ile görüşmesi beklenen Musk, geçtiğimiz ay “Starlink, Gazze’deki uluslararası kabul görmüş yardım kuruluşlarına bağlantıyı destekleyecek” demişti.

Karhi’yse buna karşı çıkarak “Hamas bunu terörist faaliyetler için kullanacak. Bunda hiç şüphe yok, biz bunu biliyoruz, Musk da biliyor. Hamas IŞİD’tir. Belki de Musk bunu kaçırılan bebeklerimizin, oğullarımızın, kızlarımızın, yaşlılarımızın serbest bırakılması şartına bağlayabilir. Hepsi! O zamana kadar ofisim Starlink’le tüm bağlarını kesecek” demişti. (Kısa Dalga)

Dünya