Elon Musk’ın 44 milyar dolara aldığı X’in piyasa değeri eridi: Finansal bir kara delik

Elon Musk’ın 44 milyar dolara aldığı X’in piyasa değeri eridi: Finansal bir kara delik
Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık bedelle satın aldığı eski adıyla Twitter olan X’in güncel fiyatı aylar içinde büyük değer kaybı yaşadı.. X, finansal bir kara delik olarak değerlendirildi.

Twitter (X), finansal anlamda zor günler yaşıyor. Elon Musk'ın platformu 44 milyar dolara satın almasını destekleyen finans kuruluşu Morgan Stanley liderliğindeki yedi bankayla bu hafta görüşen CEO Linda Yaccarino, gelecek planlarını bankacılara sundu.

Ancak, satın alım sonrasında ortada duran 13 milyar dolarlık borç, görüşmelerin ana odağında olurken X'in değerinin bu rakamdan bile önemli ölçüde daha az olduğu bildirildi.

X, finansal karadeliğe dönüştü

Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre; Elon Musk satın almadan önce de Twitter/X’in çok kazançlı bir platform olmadığını biliyoruz. Ancak açık olan bir şey var ki Musk’ın satın alımı sonrasında da işler iyiye gitmedi. Yapılan değişikliklerin arından platforma reklam veren firmalar harcamalarında kesintiye gitti veya tamamen durdurdu. Temmuz ayında Musk, reklam satışlarındaki yüzde 50'lik düşüş nedeniyle nakit akışının negatif olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan şirket, şu ana kadar çeyrek başına 300 milyon dolarlık yüklü faiz ödemelerini karşılıyor. . Ancak Musk'ın doğaçlama ürün değişiklikleri ve reklamverenleri geri kazanma ihtiyacı arasında, görevinin oldukça zor olduğu kaydedildi. X'in, şu sıralar finansal bir kara delik olduğu ve bir zamanlar sahip olduğu değerin çoğunu tükettiği değerlendirmeleri yapılıyor. (Kısa Dalga)

Teknoloji