Emek ve Özgürlük İttifakı seçim gündemli toplandı, uzlaşma sağlanamadı

Emek ve Özgürlük İttifakı seçim gündemli toplandı, uzlaşma sağlanamadı
Emek ve Özgürlük İttifakı toplantısının ilk yarısında uzlaşı sağlanamadı. TİP, EMEP ve HDP’nin genel başkan ve eş genel başkanlarının müzakere için bir araya geleceği belirtildi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçim gündemli toplantısında ittifakın parlamento seçimine hangi yöntemle girileceğinin tartışıldı. Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın aktardığına göre toplantıda HDP’nin MYK toplantısında alınan parlamento seçimlerine tek parti ve ortak liste ile girilmesi kararı müzakere edildi.

HDP temsilcileri, ittifaktaki diğer siyasi partilere parlamento seçimine tek parti ve ortak listeyle girilmesinin ittifak açısından daha avantajlı olacağını, daha fazla sayıda milletvekiline ulaşılacağını söyleyerek bu yöndeki önerilerini sundu.

Seçime ittifak çatısı altından kendi amblem ve logolarıyla girme kararı alan Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) temsilcileri kendi aday ve amblemleriyle girilmesi gerektiği konusundaki görüşünü dile getirdi, HDP’nin önerisini kabul etmedi. Yürütülen müzakere sonucunda iki parti uzlaşı sağlayamayınca toplantıya ara verildi.

Verilen arada TİP’le benzer görüşleri dile getiren EMEP, HDP ve TİP genel başkan ve eş genel başkanlarının bir araya gelerek müzakereyi derinleştirmesine ve toplantının bu görüşmenin ardından devam etmesine karar verildi.

Politika