Emek ve Özgürlük İttifakı seçim gündemiyle toplandı, uzlaşma sağlandı

Emek ve Özgürlük İttifakı seçim gündemiyle toplandı, uzlaşma sağlandı
Emek ve Özgürlük İttifakı, seçim gündemli toplandı. İttifakın parlamento seçimine hangi yöntemle girileceğinin tartışıldığı toplantıda uzlaşma sağlandı.

Emek ve Özgürlük İttifakı, seçim gündemiyle Genel Merkezimizde toplandı. Toplantıya Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Genel Sekreteri Emre Öztürk, Parti Sözcüsü Özge Akman, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu üyeleri Perihan Koca ve Juliana Gözen, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Sözcüsü Barış Kayaoğlu, yöneticileri Erdal Ataş ve Dilşat Cambaz Kaya, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ile Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Eş Genel Başkan Yardımcılarımız Tayip Temel, Tuncer Bakırhan ve Sultan Özcan katıldı.

HDP temsilcileri, ittifaktaki diğer siyasi partilere parlamento seçimine tek parti ve ortak listeyle girilmesinin ittifak açısından daha avantajlı olacağını söyledi. Seçime ittifak çatısı altından kendi amblem ve logolarıyla girme kararı alan Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) temsilcileri kendi aday ve amblemleriyle girilmesi gerektiği konusundaki görüşünü dile getirdi. EMEP de TİP’le benzer yönde görüş bildirdi. Yürütülen müzakere sonucunda iki parti uzlaşı sağlayamayınca toplantıya ara verildi.


EMEP, HDP ve TİP genel başkan ve eş genel başkanlarının toplantısından sonra ittifak partiler seçime hangi yöntemle girileceği konusunda uzlaştı.

Emek ve Özgürlük İttifakı, uzlaşmanın detaylarını ise yazılı olarak açıklayacak.

Politika