Erdoğan, '36 ayda biter' diyen müteahhidi fırçaladı: Sen nasıl Fatih torunusun!

Erdoğan, '36 ayda biter' diyen müteahhidi fırçaladı: Sen nasıl Fatih torunusun!
Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri projesinin temel atma programında proje için "36 ayda biter" diyen müteahhidi azarladı: Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun! Ne yapıyorsun sen?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’ projesinin temel atma programında, projenin 36 ayda biteceğini söyleyen müteahhidi 'fırçaladı'. Erdoğan, "Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun! Ne yapıyorsun sen? Hamza bey, 36 aydan başladı, 30’a indi. Ne diyor bu? Bu müteahhidi değiştirelim biz" dedi.

'HUZUREVLERİNDEKİ YAŞLILARININ ÖNEMLİ KISMININ ÇOCUKLARI YÜKSEK GELİRLİ'

Konuşmasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak başlayan Erdoğan'ın, "Huzur evlerinde kalan yaşlılarımızın önemli bir kısmının iyi eğitimli, iyi kariyerli, yüksek gelirli çocuklara sahip olmaları düşündürücüdür" sözleri de dikkat çekti.

İMAMOĞLU'NA YÜKLENDİ

Erdoğan, İmamoğlu hakkında "Bir şeyi sormam lazım; İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı üstlenmiş olan kişi veya kişilerin acaba bu alanlarda adımları var mıdır? Ya bir şey yapın… Yani bir suyu akmayan musluğu açmakla biz hizmet ettik diyemezsiniz. Milleti aldatmayın; gelin bu tür eserleri yapın" ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİDİ AZARLADI

Erdoğan, sahneye çıkardığı müteahhitle de şöyle konuştu: "Sen ne kadar sürede bitireceksin? … Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun! Ne yapıyorsun sen? Hamza bey, 36 aydan başladı, 30’a indi. Ne diyor bu? Bu müteahhidi değiştirelim biz. Olmaz, bu olmaz… Sen Kanuni Sultan Süleyman’ı duydun mu? Tanıdın mı? Süleymaniye’yi ne kadar zamanda bitirdi? Hamza bey, Süleymaniye’yi ne kadar zamanda bitirdi? Bir yılın altına düşürdü mü? (Müteahhide dönerek) Bak… Olmaz… 24 saat anlayışıyla çalışacaksınız ve burayı kesinlikle önümüzdeki bu günlerde burayı bitirmeniz lazım."

Gündem