Erdoğan, büyükşehir adayları için üç kritere bakacak

Erdoğan, büyükşehir adayları için üç kritere bakacak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yerel seçimler için oluşturulan üst kurul, çalışmalarını sürdürüyor. Adana’dan başlanarak tüm illere ilişkin bugüne kadar yapılan tüm analizler masaya yatırılıyor. Büyükşehir adaylarının isimleri bu analizler sonrası belirlenecek.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi CHP Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri'nde mevcut başkanları yeniden aday gösterecek. AKP ise henüz bu şehirlerdeki adaylarını kesinleştirmedi.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP’deki belediye başkan adaylarını belirleme çalışmalarını aktardığı bugünkü yazısında, “Erdoğan’ın kara kaplı defterindeki notlar adayların geleceğini belirleyecek” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hazırlanan raporlara göre karar vereceğini ifade etti.

Erdoğan başkanlığında oluşturulan üst kurulun çalışmalarına gecikmeli başladığını belirten Babacan, AKP’nin aday belirlemede masasında duran 3 önemli nota yazısında yer verdi.

Bunları “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın özel olarak yaptırdığı anket; partililerin katılımıyla yapılan örgüt yoklamaları; o ilin yönetimi ve milletvekilleriyle yapılan görüşmeler” şeklinde sıralayan Babacan, şunları kaydetti:

“Bu dar inceleme ekibinde, yerel yönetimler başkanı, seçim işleri başkanı, teşkilat başkanı, genel başkanvekilleri bulunuyor. İhtiyaca göre de il ve ilçe başkanları toplantıya davet ediliyor. Erdoğan kara kaplı defterine notlar alıyor. Kurmaylarına, ‘Amacımız, tüm illeri AKP hizmetiyle buluşturmak olmalı’ diyerek, motive etmeye çalışıyor, sorular soruyor. Bu çalışmanın en az üç gün daha devam edeceği belirtiliyor.”

Sloganlar ve afişler belirlendi

Babacan’ın paylaştığı bilgilere göre, AKP yönetimi, şimdiden büyükşehirler başta olmak üzere illerde kullanacağı sloganları ve afişleri belirlemeye başladı.

Buna göre, adaylar için tek tip afişler planlanırken, “Adana için hazırız, kararlıyız”, “Manisa için hazırız, kararlıyız” gibi ifadelerin adayın fotoğrafıyla birlikte yer aldığı standart afişler hazırlanıyor.

Partinin İstanbul için ise özel bir hazırlık yaptığı, özel bir sunum yapacağı belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Politika