Erdoğan Yeniden Refah ve HüdaPar’la aday pazarlığını nasıl yapıyor?

Erdoğan Yeniden Refah ve HüdaPar’la aday pazarlığını nasıl yapıyor?
Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hüda-Par ve Yeniden Refah Partisi liderleriyle yaptığı görüşmelerini yazdı. Adaylık pazarlığı ilçelerde sürüyor.

"Erdoğan’ın iki siyasi İslamcı partiden de Ankara, İstanbul ve İzmir için destek istediği, muhataplarının da bunun karşılığında AK Parti’nin bazı belediyelerde kendi adaylarını desteklemesini istediği iddiaları yayıldı. NTV Erbakan’ın en az 1 büyükşehirde aday gösterme talebinde bulunduğunu öne sürdü. Hatta Erbakan’ın Bursa ya da Malatya büyükşehir belediye başkanlıklarından birinde gözü olduğu konuşuldu. İstanbul’da ve Diyarbakır, Batman gibi Güneydoğu illerinde bazı ilçe belediyeleri de keza destek beklenen partilerin pazarlık listesinde" diye yazdı.

AKP ile MHP arasındaki ittifakın karmaşık hale geldiğini savunan Yetkin, "AK Parti ve MHP arasında kurulan hangi illerde işbirliğine gidileceğini ya da ortak aday gösterileceğini belirleme komitesi tam sonuca henüz ulaşamadı... Erdoğan’ın Yeniden Refah ve Hüda-Par taleplerini MHP’ye iletmesi halinde Bahçeli’nin pazarlık gücü yükselebilir" ifadelerini kullandı.

Yetkin Port sitesinde yazan Murat Yetkin şöyle yazdı:

Erdoğan’ın 13 Aralık’ta Ankara ve İzmir örgütleriyle toplantısında Ankara’nın Akyurt, Elmadağ ve Kalecik ilçelerinde MHP adayının destekleneceğini söylemesi pazarlığın ilçeler temelinde de sürdüğünü gösteriyor. Bu toplantıda Ankara ve İzmir örgütlerinden hem büyükşehir hem de ilçeler için üçer aday adayı ismi istemiş. İstanbul belli ki ayrı bir işlemi hak ediyor; Erdoğan’ın “Yeniden İstanbul” hedefi bunu gösteriyor zaten.

İzmir’de AK Parti aday adayı olarak şu anda öne çıkan isimler arasında 2011 seçimlerinden bu yana İzmir milletvekili seçilen 43 yaşındaki Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ bulunuyor.

Hem AK Parti hem CHP İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in nabzını yoklamış ancak Özgener siyaset dışı kalmak istemişti.

(Kısa Dalga)

Gündem