Erdoğan: İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu bakmıyoruz

Erdoğan: İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu bakmıyoruz
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Finlandiya ile İsveç'in olası NATO üyeliğine itiraz etti. Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna işgalinin ardından gündeme gelen ve Rusya'nın karşı çıktığı bu üyeliklerle ilgili "Olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmasına olumlu bakmadıklarını söyledi. Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerinin gündeme gelmesi hakkında şöyle dedi:

"İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. Hatta parlamentolarında yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil."

KREMLİN MİSİLLEME TEHDİDİNDE BULUNMUŞTU

Rusya ile 1,300 km uzunluğunda kara sınırı olan Finlandiya'nın Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Başbakan Sanna Marin dün ortak açıklama yaparak, NATO üyeliği başvurusunun 'gecikmeden' yapılması mesajı vermişti.

Kremlin ise bugüne dek tarafsız bir politika izleyen Finlandiya'nın NATO üyeliğinin Rusya için 'kesin bir tehdit' oluşturacağını söyleyerek, orantılı yanıt vereceklerini belirtmişti. (Kısa Dalga)

Gündem