Erdoğan: Yüksek enflasyonda ne verirsek verelim kaybolup gidiyor

Erdoğan: Yüksek enflasyonda ne verirsek verelim kaybolup gidiyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Aksaray mitinginde "Yüksek enflasyonda dipsiz kuyu misali ne verirsek verelim kaybolup gidiyor. Önceliğimiz enflasyonu düşürmek. Yılın ikinci yarısında enflasyonun düşmesiyle elimiz biraz daha rahatlayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitingine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Dipsiz kuyu misali"

"Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de can yakan enflasyonun hayat pahalılığıyla boğuşuyoruz. Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yaptık. Maaşlarda ve ikramiyelerde de yüzde 50 yükseltme yaptık. Emeklilerimizin Ramazan Bayramı ikramiyesini ise 2 ila 5 Nisan arasında hesaplarına yatırıyoruz. İnşallah bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Ülke olarak yaşadığımız sıkıntıların, muhalefetin yaptığı gibi lafla çözülmeyeceği açıktır. Fiyat istikrarını sağlamadan yapılan maaş zammının daha cebe girmeden nasıl eridiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Çünkü yüksek enflasyonda dipsiz kuyu misali ne verirsek verelim kaybolup gidiyor.

Önceliğimiz enflasyonu düşürmek. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Yılın ikinci yarısında enflasyonun düşmesiyle elimiz biraz daha rahatlayacak. Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz. Enflasyon düşünce elimiz rahatlayacak. Çalışan ve emeklilerimizin alım gücündeki düşüşü telafi etmek için sürekli adımlar atıyoruz.

"En büyük 10 ekonomiden biri olacağız"

Geçmişte Türkiye'yi asırlık altyapı ihmallerini telafi ederek nasıl 2023'e hazırladıysak, şimdi de çok daha fazlasını yaparak Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Ülkemizi bugüne kadar 3 kat büyüttük. Önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüteceğiz. Sadece kayıplarımızı telafi etmekle kalmayacak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz.

Bunu da Aksaray'la birlikte, 81 vilayetimizle birlikte yapacağız. Ülkemizin gücünden ve potansiyelinden rahatsız olan çevreler muhalefeti kullanarak milletimizi karamsarlığa sürüklemek istiyor. Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart'ta milli irade bayramını birlikte kutlayacağımıza inanıyorum." (Kısa Dalga)

Politika