Erdoğan: Yunanistan aklını başına alsın

Erdoğan: Yunanistan aklını başına alsın
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ege adalarının silahlandırılmasına ilişkin gerilimde Yunanistan'a sert eleştiriler yöneltti: Yunanistan'ın kışkırtmalarını soğukkanlılıkla karşıladık. Ancak bu sabrımız, muhatabımız tarafından yanlış anlaşılıyor. Yunanistan aklını başına alsın.

Ankara-Atina hattındaki gerilim son günlerde yeniden tırmanırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan "Yunanistan'ı gayriaskeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz, şaka yapmıyorum" açıklaması geldi. Erdoğan, "Yunanistan aklını başına alsın. Türkiye gerektiğinde hakkını korumaktan geri durmayacaktır'' dedi.

Erdoğan, İzmir'in Seferihisar ilçesinde gerçekleştirilen Efes-2022 Tatbikatı'nda yaptığı konuşmada, Ege adalarının silahlandırılması konusunda Yunanistan'a tepki gösterdi. Atina'nın adaları silahlandırmaktan vazgeçmesi gerektiğini belirten Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bazı Yunan siyasetçiler gerçeklikten uzak söylemlerle gündem olmaya çalışıyorlar. Bu tür konuların hassas olduğunun ve ağır sonuçlar doğurabileceğinin sayısız örneği önümüzde durmaktadır. Bir kez daha Yunanistan'ı gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası antlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu millet kararlıdır, bir şeyi söylerse ardını da takip eder. Sayın Miçotakis adalara herhalde turistik çıkarma yapıyor. Bununla bir yere varmak mümkün değil.

Erdoğan, Suriye'ye olası yeni harekâta ilişkin de, "Türkiye terör örgütleriyle ve düzensiz göçle mücadele etme gibi dünyanın en kritik sınavlarını başarıyla veriyor. Suriye'de herkesin yol açtığı tehdide dikkat çektiği ancak kimsenin sahada cesaretini gösteremediği DAEŞ ile mücadeleyi ilk biz verdik" deyip, "Sınırlarımızı 30 kilometre derinliğinde bir koruma hattına alma kararlığını adım adım hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"İnsani yardımda milli gelirlerimize göre oranlandığında dünyada ilk sırada yer alıyoruz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Terörle mücadelede elde ettiğimiz sonuçların eşi benzeri yoktur. Hem ülkemizin he komşularımızın toprak bütünlüğüne arşı PKK ile biz mücadele ettik. Sınırlarımızı koruma kararlılığımızı hayata geçirdik." (Kısa Dalga)

Gündem