Erdoğan'dan Mossad'a suikast uyarısı: Bedelini çok ağır öderler

Erdoğan'dan Mossad'a suikast uyarısı: Bedelini çok ağır öderler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip İsrail'in Türkiye'deki Hamas üyelerine suikast hazırlığı içinde olduğu iddiasına da tepki gösterdi. Erdoğan, "Her şeyden önce bu haberi yapanlar demek ki Türkiye'yi tanımıyorlar. Türkleri tanımıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan Katar dönüşünde uçakta soruları yanıtladı.

Mossad'ın aralarında Türkiye'de yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planları yaptığı iddia edildi. Güvenlik kaynakları da İsrail istihbaratını uyararak hiçbir servisin bu tür operasyonlarına müsaade edilmeyeceğine vurgu yaptı. Bu iddialar Erdoğan’a soruldu. Soru ve cevap şöyle:

Amerikan WSJ gazetesinde bir haber yer aldı. Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik İsrail'in suikast planları olduğu ifade edildi. Filistin dışındaki ülkeler arasında Türkiye'de sayılıyor. İsrail'in İç İstihbarat Direktörü de benzer bir ifade kullanmıştı. Böyle bir planının gündeme getirilmesindeki amaç sizce ne olabilir?

Her şeyden önce bu haberi yapanlar demek ki Türkiye'yi tanımıyorlar. Türkleri tanımıyorlar. Bizi tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bunun bedelini, bunun faturasını çok ama çok ağır öderler.

Şu anda Gazze'yi havadan, denizden, karadan kuşatmak suretiyle bu adımları atanlar, bir hafta içinde netice alacaklarını zannediyorlardı. Ne oldu, alabildiler mi? Almadılar. Türkiye'ye, Türklere karşı böyle bir adımı atmaya eğer cüret ederlerse bunun bedelini, bir daha bellerini doğrultamayacak surette, ödemeye mahkum olurlar.

Böyle bir işe kalkışanlar bunun sonuçlarının son derece ciddi olabileceğini unutmamalıdır. Türkiye’nin hem istihbarat hem güvenlik alanında aldığı mesafeyi dünyada bilmeyen yoktur. Ayrıca biz dün kurulmuş bir devlet değiliz. Bunu da kimsenin aklından çıkartmaması gerekir. (Kısa Dalga)

Politika