Erdoğan'ın 'Çocuk sayısını artırmak lazım; PKK'nın 15 tane var' sözlerine muhalefetten tepki

Erdoğan'ın 'Çocuk sayısını artırmak lazım; PKK'nın 15 tane var' sözlerine muhalefetten tepki
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, partisine katılan Mehmet Ali Çelebi'ye 'çocuk tavsiyesi' verirken kullandığı ifadeler muhalefetin tepkisini çekti. HDP Grup Başkanvekili Beştaş Erdoğan'ı ırkçı olmakla suçlarken CHP'li Bekaroğlu "Tüm Kürtleri PKK'lı görüyor, yazık" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısından önce AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'ye AKP rozeti taktı. Erdoğan, Çelebi'nin kürsüdeki konuşmasının ardından "Senin çocuk kaç tane?" diye sordu, Çelebi ise "Bir tane efendim... (Eşini işaret ederek) Doktora yapıyor, kariyer" dedi.

'PKK'NIN 15 TANE VAR'

Erdoğan buna karşılık "Olmaz ya; çocuk da olmalı. Sayıları artırmak lazım" dedi.

Çelebi'nin eşine yaşını sorup '46' yanıtını alan Erdoğan, "Allah'tan isteyelim, devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var" diye konuştu.

İLK TEPKİ HDP'DEN

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'teki konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun daha önce "Kürtler 10-15 çocuk yapıyorlardı şimdi 5-6 çocuğa düştüler" dediğini ifade etti.

Beştaş, "Kürtleri sürekli bir nüfus mühendisliği altında gören kafalar dönüp baksınlar geriye, hangi çöplükteler acaba?" diye sordu.

Kadınların çocuk yapıp yapmama kararını kendilerini vereceğini belirten Beştaş, Erdoğan'ın çocuk sayısına 'karışmasını' eleştirdi.

'IRKÇI, KÜRT DÜŞMANI KAFA'

HDP'li siyasetçi şöyle devam etti: "Erdoğan, örgüt mensuplarının çocuklarının olmadığını çok iyi biliyor. Kürt nüfusunu kastederek nasyonel bir söz kuruyor aslında. Bunu Kürtler anladı ve partisine dahil ettiği devlet katındaki ortakları olan ulusalcılara da tabii ki selam çakıyor. Çok çocuk sahibi olmayı bir terör faaliyeti olarak görüyor. Bu ırkçı bir kafadır, bu Kürt düşmanı bir kafadır. Bu bir nefret dilidir, kınıyoruz. Kürt halkı da bu düşmanlığı çok iyi anlıyor ve yorumluyor. Mesajlarını aldık, cevabımız daha çok direnmektir. Çözüm konusunda demokratik siyasette ısrar etmektir. Gerçek bir eşitlik ve kardeşlik için mücadele etmektir. Bizim karşı cevabımız budur."

BEKAROĞLU: "TÜM KÜRTLERİ PKK'LI GÖRÜYOR"

Beştaş'ın yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Erdoğan'ı eleştirdi.

CHP'li vekil şunları kaydetti: "CB Erdoğan; AKP'ye katılan MV Çelebi'den çok çocuk yapmasını isterken şunları söyledi: 'Sayıları artırmak lazım. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var.' Ne diyor CB Erdoğan; kim bu PKK'lılar, kimler 5,10,15 çocuk yapıyor? Tüm Kürtleri PKK'lı görüyor, yazık!"

Gündem