Erdoğan'ın yüzde 50 artı 1 çıkışına destek: Son bulmasının vakti geldi de geçiyor bile

Erdoğan'ın yüzde 50 artı 1 çıkışına destek: Son bulmasının vakti geldi de geçiyor bile
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 50 artı 1 çıkışına destek verdi. Hakan "bu yöntemin son bulması vakti geldi" dedi.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimi için gerekli olan 50+1 şartının kaldırılması gerektiğini söylemesinin ardından, Millet İttifakı'ndaki dört partinin CHP listelerinden seçime girmesini eleştirdi.

Hakan, bugünkü yazısında Erdoğan'ın 50+1 sözlerine atıfta bulunarak, "Yüzde 50 artı 1 sisteminin yol açtığı sorunlar saymakla bitmez ama en büyük sorun şu: Binde üç bile alamayacak kişiler, parti kurup sazana çıkıyorlar. Kafa kola aldıkları liderlerden 10, 15 milletvekili koparıyorlar. Köprü satmaktan bile daha uyanıkça olan bu dolandırıcılık yönteminin artık son bulmasının vakti geldi de geçiyor bile" yorumunu yaptı.

Millet İttifakı'nda yer alan DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti, 14-28 Mayıs seçimlerine CHP'nin listesinden girerek Meclis'e 39 milletvekili sokmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem