Eski AKP'li vekilden Van adayına çağrı: Bu karardan bir an önce vazgeçmeni dilerim

Eski AKP'li vekilden Van adayına çağrı: Bu karardan bir an önce vazgeçmeni dilerim
Van’da 31 Mart yerel seçimlerinde seçilme hakkı geri alınan DEM Parti Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın yerine; seçimi kaybeden AKP adayı Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesine tepkiler sürüyor. Bir itiraz da eski AKP milltvekili Abdulmuttalip Özbekten geldi. Özbek X hesabından yaptığı paylaşımda 'Bu karardan bir an önce vazgeçmeni dilerim' dedi.

Eski AKP Hakkari milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Van’da seçilmiş DEM Parti Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ın mazbatasının verildiği AKP adayı Abdulahat Arvas’a seslendi:

“Adını, aileni, tüm Vanlıları düşünerek bu karardan bir an önce vazgeçmeni dilerim.”

AKP 24’üncü dönem vekili Özbek X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“AK Parti olarak tüm çabalarımıza rağmen Vanlı vatandaşlarımız tercihini Abdullah Zeydan’dan yana kullanmıştır. Bize düşen milletimizin seçimine saygı göstermek ve önümüzdeki seçimler için çalışmaktır, Adını, aileni, tüm Vanlıları düşünerek bu karardan bir an önce vazgeçmeni dilerim.”

"Kayyım olarak atanmak istemiyorum" demişti

Abdulahat Arvas'ın seçimden önce yaptığı açıklamada kayyım olarak atanmak istemediğini söylediği ortaya çıkmıştı. 4 Mart günü gazetecilere açıklamalarda bulunan Arvas, 'kayyımın devlet projesi olduğunu ve AKP ile alakasının olmadığını' ileri sürerek şunları söylemişti: Kayyım olarak atanmak istemiyorum. Kayyımun da çok güzel hizmetleri oldu. Kayyım devlet projesidir. AK Parti ile alakası yoktur. AK Parti siyaset yapan bir partidir. Devlet partisi olsaydı bugün belediye başkanı olurdum. Seçim yapmaya gerek kalmayacaktı. (Kısa Dalga)

Gündem