Eski bakan Tantan'dan Bahçeli'ye yanıt: HÜDA PAR'ın ayrımcı politikalarını nasıl hazmedebiliyor?

Eski bakan Tantan'dan Bahçeli'ye yanıt: HÜDA PAR'ın ayrımcı politikalarını nasıl hazmedebiliyor?
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 'HÜDA PAR'ın ayrımcı politikalarını nasıl sindirdiğini' sordu.

Cumhur İttifakı'na destek veren HÜDA PAR, 14 Mayıs'taki seçimde AKP listesinden aday göstereceğini açıklamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konu hakkında ne diyeceği merak konusu olmuştu.

MHP lideri Bahçeli, uzun bir aradan sonra bugün açıklama yayınlayarak HÜDA PAR'ın 'terörü reddettiğini' ifade etmişti.

Bahçeli, Hizbullah konusunda Tantan'ın açıklama yapmasının 'boynunun borcu' olduğunu da söylemişti.

Sert yanıt

1999 - 2001 döneminin içişleri bakanı Tantan, Bahçeli'ye yanıt verdi.

Diken'den Bilal Çelik'e konuşan Tantan, şunları söyledi: "Bugün bir katiller sürüsünün siyasi partiye dönüştüğü bir dönemi yaşıyoruz. İçişleri bakanlığım döneminde yürüttüğümüz operasyonlarla terör örgütü Hizbullah’ın mezar evlerine kadar ulaşmıştık. Polis ve Jandarma ekiplerinin çalışmaları sayesinde Hizbullahçıların çoğu yakanlanmış ve adalete teslim edilmişti.

'Serbest bırakıldılar'

Ancak ne yazık ki zaman içerisinde bu hükümetin çıkardığı yasal düzenlemelerden dolayı kendi mahkeme kayıtlarında ‘Öldürdük’ demelerine rağmen Hizbullahçıların serbest bırakıldığına tanık olduk. Kimilerinin cezaları yarı yarıya düşürüldü. Sanıklar ifadelerine işledikleri suçları itiraf etmelerine rağmen bunlar oldu.

Sayın Bahçeli’ye de sormak gerekir; cumhuriyet ilkelerine karşı HÜDA PAR'ın ayrımcı parti politikalarını nasıl hazmedebiliyor? Siyaset aklının ayrıştırmadan yana değil birliktelikten yana olması gerekir. Türk milleti Çanakkale’de ayrım gözetmeksizin nasıl bir araya gelmişse yeniden aynı şekilde bir araya gelmesi gerekmektedir." (Kısa Dalga)

Politika