Ethem Sancak: AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım

Ethem Sancak: AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım
"Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözleri sonrası AKP'den istifa ederek Vatan Partisi'ne katılan Ethem Sancak, 'AKP'ye katıldıktan sonra yoksullaştığını' öne sürdü.

İktidarla uzun yıllar süren yakın ilişkileri sonrasında Vatan Partisi'ne katılan eski AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Ethem Sancak, "AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım" dedi.

Sancak, Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi'nde partinin genel başkanı Doğu Perinçek'in de katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre Sancak, AKP'den ayrılış sürecini tetikleyen "Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözlerini yalanladığını belirtirken, gerçek ses kaydını açıklayacağını söyledi. Bunu neden halen yapmadığı yönündeki soruya ise "Zamanı gelince açıklayacağım" yanıtını vermekle yetindi.

‘YIKILMIŞ BMC’Yİ AYAĞA KALDIRDIM’

Ethem Sancak, şunları söyledi:

"Bir malumu ilan ediyoruz. Neredeyse 4 aydır benimle ilgileniyorsunuz. Medyanın bu kadar ilgisinde olacağımı düşünmüyordum ama teşekkür ediyorum. Lütfen beni elli yıllık geçmişimle görün. Ülke çıkarları söz konusu olduğunda para ikinci plandadır. Bir sürü genel başkanla çalıştım. Fikre değer veren tek liderdir Perinçek. Beni 'AK Parti dönemi zengini' olarak lanse ediyorlar. Onlara şunu söylemek istiyorum: Ben AK Parti'ye katılmadan önce TÜSİAD'ta Başkan yardımcılığı yaptım. AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım. Ben AK Partideyken de ülkem için yaptım. Yıkılmış BMC’yi aldım. 'One minute' olayında millet 'dik dur eğilme' diyor. Ona ben fikir liderliği yaptım. Dağılmış iflas etmiş BMC’yi ayağa kaldırdım."

Gündem