Fahrettin Koca, eylem yapan ambulans şoförüyle görüştü: Bazı şeyler konuşulduğu yerde kalmalı

Fahrettin Koca, eylem yapan ambulans şoförüyle görüştü:  Bazı şeyler konuşulduğu yerde kalmalı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık binası önüne gelerek kendisiyle görüşmek isteyen ambulans şoförüyle bir araya geldi.

Türkiye dün ilginç bir eyleme tanık oldu. Sağlık Bakanlığı önüne gelen bir ambulans şoförü kendini araca kilitleyip Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gelmemesi halinde oksijen tüplerini patlatacağını söyledi.

Sürücü, araç hoparlöründen kanser hastasını saatlerce dolaştırdığını ve hiçbir hastanenin kabul etmediğini belirtti. “Ben devletin hastanesinde iş yapamıyorsam vatandaş ne yapsın. Bu eylemim devlete zarar vermek amacıyla değil" diyen ambulans sürücüsü bir süre sonra eylemini bitirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık binası önüne gelerek kendisiyle görüşmek isteyen ambulans şoförüyle bir araya geldi. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şoför arkadaşımız arzusu üzerine misafirim oldu. Hasta nakil aracıyla naklini yaptığı hastanın Ankara Şehir Hastanesi aciline yatışını sağladıktan 2,5 saat sonra aracıyla bakanlık binası önüne park edişinden başladık, çok şey konuştuk. Ama bazı şeyler konuşulduğu yerde kalmalı" ifadesini kullandı.

Kimliği açıklanmayan şoförün, ambulansla Sağlık Bakanlığı önüne gelerek, taşıdığı bir hastayı bazı hastanelerin kabul etmediği iddiasıyla Sağlık Bakanı Koca ile görüşme talebinde bulunduğu öğrenildi.

Gündem