'Fatih Terim Fonu'na giren herkes suçlu: 'Yasa dışı bir işlem olduğunu biliyorlardı'

'Fatih Terim Fonu'na giren herkes suçlu: 'Yasa dışı bir işlem olduğunu biliyorlardı'
Denizbank şube müdürünün kurduğu 'saadet zincirinde' yaklaşık 42 milyon doların batırıldığı belirtilirken, gazeteci Mehmet Tezkan, ortada bir tefecilik olduğuna vurgu yaptı.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Kamuoyunda "Fatih Terim Fonu" olarak bilinen dolandırıcılık davasında “mağdur” olduğu belirtilen herkesin suçlu olduğunu ve yargılanması gerektiğini söyledi.

Tezkan, “Hiçbiri bu fon nasıl bir fon diye sormamış, sorgulamamış… Dolar üzerinden yüzde 200 faiz getirisi olan fon ne fonu diye merak etmemişler… İçlerinden biri 80 bin dolar vermiş, bir hafta sonra 160 bin dolar almış. Aldığı 160 bin doları ikiye katlamak için yeniden bankacı kadına vermiş, para uçmuş… Çünkü zincir kırılmış!... Şimdi diyorlar ki mağduruz… Hukuk diliyle müştekiler… Ne müştekisi ne mağduru ya… Hepsi suçlu!...” dedi.

Tezkan devamında da şunları kaydetti:

“80 bin dolar ver 160 bin dolar al; oh ne güzel 40 günde, 60 günde, 90 günde hadi bir yılda diyelim dolar bazında yüzde 200’lük kazanç nasıl sağlanır? İki türlü… Bir: Uyuşturucu veya silah ticaretiyle… İKİ: Kerizleri sisteme sokarak onların parasının üzerine yatarak. Yani saadet zinciri ile… Bunun başka yolu yok… Bankacı kadına para verenler bunun yasa dışı bir işlem olduğunu biliyorlardı. Kandırıldık, aldatıldık mağduruz diyemezler… Hepsi suçlu… Hepsi yargılanmalı…” (Kısa Dalga)

Gündem