Fazıl Say, Pervin Chakar ile çalışacağını duyurdu: '15 yıldır takip ederim, kimse hakkını yemesin'

Fazıl Say, Pervin Chakar ile çalışacağını duyurdu: '15 yıldır takip ederim, kimse hakkını yemesin'
Piyanist Fazıl Say, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in elini öptüğü, soprano Pervin Chakar için, "Çok iyi bir sopranodur, birlikte çalışacağız, 15 yıldır Avrupa’da pek çok yerde takip ettim başarılarını. Kimse hakkını yemesin" dedi. Say, Chakar hakkında 'Sordum. Dünyaca tanınan biri değil' diyen Kübra Par'a üstü kapalı yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kadıköy Süreyya Operası'nda dinlemeye gittiği ve operanın bitiminin ardından elini öptüğü, soprano Pervin Chakar hakkında yapılan eleştirilere piyanist Fazıl Say'dan yanıt geldi.

Say, Pervin Chakar'ı, tanımayan, kendisinin uluslararası bir üne sahip olmadığını düşünen ve Özgür Özel'in reverans yaparak elini öpmesini doğru bulmadığı ifade eden Kübra Par'a üstü kapalı yanıt verdi.

Ünlü besteci ve piyanist Say, şunları ifade etti:

resim-2023-11-24-233602843.png

"Pervin çok iyi bir sestir, çok iyi bir sopranodur, kardeşimdir, beraber çalışacağız, 15 yıldır Avrupa’da pek çok yerde takip ettim başarılarını. Kimse hakkını yemesin.
Pervin Chakar'ın. “Dünya çapında sanatçımız” dediğiniz onca sahtekarlığı, tonla yanlışı önce sorgulayın!
"

Paylaşımında Özgür Özel'e de yer veren Say, "Çok iyi etmiş Özgür Özel elini öperek. Kutlarım." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

TV Programcısı ve gazeteci Kübra Par, TV100'deki yayınında Chakar'ın önemli bir sanatçı olup olmadığını sorgularken, Özel'in Chakar'ı ziyaretinin "siyasi amaçlı" olduğunu iddia etmişti. Daha sonrasında kendisine yöneltilen eleştirilere ise Chakar'ın 'Kürt kimliğini kast etmediğini' söylemişti. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat