Fidan'dan Suriye açıklaması: Zamanın ruhu bizi barışı aramaya zorluyor

Fidan'dan Suriye açıklaması: Zamanın ruhu bizi barışı aramaya zorluyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye ile normalleşme sürecine dair "Zamanın ruhu bizi barışı ve istikrarı aramaya zorluyor" ifadelerini kullandı.

Kısa Dalga - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin konuştu.

"Zamanın ruhu bizi barışı ve istikrarı aramaya zorluyor" diyen Fidan, "Çağrımız önemli, karşılık bulmasını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan, "Mültecilerle ilgili hükümet politikamız değişmemiştir. Gönüllü olmadığı sürece biz kimseyi buradan zorla gönderecek durumda değiliz" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Haziran'da Cuma Namazı çıkışı yaptığı açıklamada, "Biz Suriye'yle bu ilişkileri geliştirmekte, geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Ve Suriye'nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Ve nasıl ki biz Suriye'yle ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak, geçmişte ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz sayın Esad ile biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Ve Suriye'nin içişlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamalarıyla başlayan süreç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın görevlendirilmesiyle devam etti.

Suriye Devlet Başkanı Esad ile Erdoğan'ın bir araya gelmesi beklenirken, Suriye'den yapılan açıklamada bir dizi şartlar sunuldu.

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem