Filistin'de can kaybı 18 bine yükseldi

Filistin'de can kaybı 18 bine yükseldi
Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda can kaybının 17 bin 700'e, yaralı sayısının 48 bin 780’e yükseldiğini bildirdi.

İsrail'in Gazze saldırılarının her türlü soykırım tanımının ötesine geçtiğini belirten El Kudra, "Son saatlerde, işgal (İsrail) güçleri 20 korkunç katliam gerçekleştirdi ve aileleri bütünüyle yok etti. İşgalcilerin korkunç bir katliam gerçekleştirdiği Gazze'deki Halife Okulu dahil olmak üzere yerleşim bölgelerindeki ve okullardaki vatandaşlardan çok sayıda çağrı aldık." dedi.

"Soykırım tanımının ötesine geçiyor"

El-Kudra açıklamalarına, "Gazze halkına karşı işlenen suçlar ve soykırım her türlü tanımın ötesindedir. Filistin'in varlığını ABD ve Avrupa'nın desteğiyle sona erdirmek insanlık dışıdır." diye devam etti.

İsrail 36 sağlık personelini alıkoydu

Hastane ve ambulans ekiplerine saldırıların devam ettiğini de vurgulayan El Kudra, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi Genel Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye başta olmak üzere 36 sağlık personelini hala alıkoyduğunu ifade etti. El Kudra, “Hastanelere saldırmak her zaman kırmızı çizgi ve uluslararası insani hukuka göre suç olmuştur, ancak İsrail işgali bu çizgiyi arka arkaya birkaç kez aştı. Hastanelere, ambulanslara ve sağlık ekiplerine karşı saldırıları dünyanın gözü önünde devam etmektedir” dedi.

"Hastaneler hizmet dışı"

Gazze'nin kuzeyindeki hamile kadınların, El-Avde Hastanesi'ndeki doğum hizmetine erişemediğini, bunun hem onlar hem bebekleri için tehlike teşkil ettiğini vurgulayan Kudra, "Gazze'nin kuzeyinde yaşayanlar ev ev, okul okul imhaya maruz kalıyor. Hastanelerin kuşatılması ve hizmet dışı kalması sonucu yaralılar ölüme terk ediliyor." ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Dünya