Fincancı'nın 'kimyasal' açıklaması için siyasetçiler ne söylemişti?

Fincancı'nın 'kimyasal' açıklaması için siyasetçiler ne söylemişti?
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasına gerekçe yapılan açıklamasına iktidar ve bazı muhalif partiler benzer ifadelerle tepki gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'kimyasal saldırı iddiası'yla ilgili sözlerinin ardından hedefe konmuştu.

İktidar sözcülerinin de ağır sözlerle eleştirdiği Fincancı'yı bazı muhalefet partileri de topa tuttu. Fincancı bugün tutuklandı.

Fincancı'nın sözlerinin gündeme getirilip bugün tutuklanmasına kadar geçen süreçte siyasetçilerin tepkileri şöyleydi:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Bunun peşini kesinlikle bırakmayacağız. Hem tazminat hem ağır ceza davaları açarak üzerine üzerine gideceğiz. Bunlar densizdir, ahlaksızdır.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Ne hikmetse bazı hatiplerin insan hakları savunucusu diye masum göstermeye çalıştıklarının evinden, arabasından mermiler, fişekler ve örgüt dokümanları çıkıyor.

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz: Alçak bir iftira şebekesinin parçası olan, kirli odakların temsilciliğine soyunan Türk Tabipler Birliği Başkanı ve temsil ettiği zihniyeti şiddetle kınıyor, istifaya davet ediyorum.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Saçmalık. Bu PKK'ya ve terör örgütlerine hizmet etmektir. TSK, PKK'yla en ateşli çatışmaların yaşandığı günlerde bile buna tenezzül etmedi. Bu tür insanlar terör örgütünün destekçileridir. Bu saçmalıklara ayıracak zamanımız yoktur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türk Tabipler Birliği Başkanı ve diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması akla en yakın yollardan biri.

Emek ve Özgürlük İttifakı: Şebnem hocamız yalnız değildir. Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılsın! Şebnem Korur Fincancı’nın ve TTB’nin yanındayız! Sessiz ya da seyirci kalmayacağız.

SOL Parti: Gözaltına alınan Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılmalıdır.

Türkiye İşçi Partisi: Günlerdir iktidar tarafından hedef gösterilen TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınması ve TTB’ye yönelik sürdürülen karalama kampanyası kabul edilemez. Düşünce açıklamak ve kamuoyunun bilgilendirilmesini istemek suç değildir.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Savaş politikalarına karşı çıkış yayıldıkça, bu iktidarın seçim stratejileri de yönetim tehditleri de boşlukta kalıyor. İşte TTB, tam da bunu yaptığı için ve Şebnem Korur Fincancı tam da bu geleneği en açık şekilde sahiplenip sürdüğü için hedef haline getiriliyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Olayın özüne baktığımızda bunları ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirip de baktığınızda, biz böylesine bir tutukluluk sürecine kadar gidecek hukuki bir zemin görmedik.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu: "(HDP'li Saruhan Oluç'un ('Fincancı Türkiye’nin onurudur' sözü üzerine) Şebnem Fincancı bu memleketin onuru değildir. Bu memleketin onuru, 40 yıldır evlatlarımızı kınalayıp gönderdiğimiz dağlarda, huzur içinde yaşayalım diye şehit olanlardır."

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: TSK, terörün en sıcak günlerinde bile kimyasal silaha asla tevessül etmemiştir. Mehmetçiğimizin sicili temizdir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Türk ordusu büyük bir mücadele içinde terörle mücadele içerisinde. Her gün gelen şehitlerimiz canımızı yakıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri terörü bitirmek için de yoğun bir çaba içerisinde. Onun dışında askerin moralini bozacak, orduya herhangi bir şekilde olumsuz ithamda bulunacak olayı da kabul etmeyiz. (Kısa Dalga)

Gündem