Fincancı'nın avukatı: Hâlâ gözaltı kararına ulaşamadık ama TRT, Sabah ve benzerlerine çarşaf çarşaf ‘bilgi’ dağıtılıyor

Fincancı'nın avukatı: Hâlâ gözaltı kararına ulaşamadık ama TRT, Sabah ve benzerlerine çarşaf çarşaf ‘bilgi’ dağıtılıyor
Bu sabah gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın avukatı Meriç Eyüboğlu, "Hâlâ gözaltı kararına bile ulaşamadık ama TRT, Sabah ve benzerlerine çarşaf çarşaf ‘bilgi’ dağıtılıyor!" açıklamasını yaptı.

Bu sabah gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın avukatı Meriç Eyüboğlu, ev aramasında bulunan mermilerin Fincancı'nın babasına ait olduğunu, yazar Bejan Matur’un “Dağın Ardına Bakmak” adlı kitabının da "örgüt yayını" olarak lanse edildiğini söyledi.

Evrensel gazetesine konuşan Fincancı’nın avukatı Avukat Meriç Eyüboğlu Şebnem Korur Fincancı’ya ilişkin en yetkili ağızlardan açıklamaların ve hemen ardından linç girişiminin başlamasının bugünlerin habercisi olduğunu belirterek, “İstanbul ve Ankara savcılıklarında dosyayı aradık. Ankara’da bulduk. Avukat arkadaşlarımız günlerce gidip geldi. Müvekkilimizi ifade vermek üzere hazır edeceğimizi hem sözlü hem yazılı defalarca ifade ettik. Kaldı ki bu içerikte bir başvuru olmasaydı bile, Şebnem Hoca tüm kamuoyunun tanıdığı bir bilim insanı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı. Yeri, yurdu, adresleri biliniyor. Herhangi bir zamanda Savcılık daveti üzerine ifade vermeye zaten giderdi. Geçmişteki örneklerde olduğu gibi. Ama hayır saat 06.30'da ev baskını yapılarak gözaltına alınması tercih edildi!” dedi.

"GÖZALTI KARARINA BİLE ULAŞAMADIK"

Soruşturma savcısının Ankara’daki avukatlarla görüşmediğini söyleyen Meriç Eyüboğlu, “Bizler, avukatları olarak bilgi alamıyoruz. Hâlâ gözaltı kararına bile ulaşamadık ama TRT, Sabah ve benzerlerine çarsaf çarşaf ‘bilgi’ dağıtılıyor! Bu ‘bilgi’leri el altından kim sızdırıyor tespit edip açıklanmalı ve sorumlular hakkında derhal işlem yapılmalı” çağrısı yaptı.

"ALGI VE KARALAMA OPERASYONU"

Medya tarafından hedef haline getirilmesine neden olan fişekler ve ‘örgüt yayını’ iddialarına da yanıt veren Meriç Eyüboğlu şunları söyledi:

“Fişekler babasından kalan ruhsatlı silaha ait. Babasının ölümü sonrasında, yani 14 yıl önce, bu silahı tutanak karşılığı karakola teslim etmiş, belli ki silaha ait bir adet fişek kutusu gözden kaçmış. 14 yıl geçtiği için Şebnem Hoca'nın ayrıntıları hatırlaması elbette mümkün değil. Yanı sıra adli tıp uzmanı bir akademisyen olarak eğitim materyali olarak kullanabilecek fişekler ‘örgüt materyali’ diye lanse ediliyor, paylaşılıyor. ‘Örgüt yayını’ diye sunulan kitap ise Bejan Matur'un ‘Bir Dağın Ardına Bakmak’ isimli kitabı. Bir yayının, sonrasında toplatma kararı verilmiş olsa bile, tek bir örneğine sahip olmak suç değildir. Suç olan yasaklı yayını basmak, dağıtmak, satmaktır. Kısacası evde bulunan materyallere ilişkin koparılan gürültünün hukuki bir karşılığı ve dayanağı olmadığını, Şebnem Hoca'nın uzun süre gözaltında kalması ve hatta tutuklanmasını sağlamak amacıyla algı ve karalama operasyonu yapıldığını, linç kampanyasına bir tas daha su taşındığını söylemeliyim” dedi.

Gündem