Fransa'da yeni Covid dalgası: Sağlık bakanından maske çağrısı geldi

Fransa'da yeni Covid dalgası: Sağlık bakanından maske çağrısı geldi
Fransa Sağlık Bakanı Brigitte Bourguignon, ülkenin yeni bir Covid dalgası yaşadığını söyleyerek halktan kapalı alanlarda maske takmalarını istedi. Fransız bakan, maske takmanın "bir vatandaşlık görevi olduğunu" söyledi.

Covid-19 vakalarının yeniden artmaya başladığı Fransa'da, başta toplu taşıma olmak üzere kalabalık yerlerde yeniden maske takılması gündemde. Fransa Sağlık Bakanı Brigitte Bourguignon, ülkede yeni bir dalga yaşanırken maske takmanın "bir vatandaşlık görevi olduğunu" söyledi.

RTL'e konuşan Fransız bakan, "Bunun zorunlu olması gerektiğini söylemiyorum ama Fransız halkından toplu taşımada maske takmalarını rica ediyorum" dedi. "Sadece tavsiye etmiyorum, bunu rica ediyorum" diyen Bourguignon, maskenin iş yerleri veya dükkanlar gibi kapalı yerlerde takılması gerektiğini söyledi.

Fransa'da son 24 saatte 17 bin 601 yeni korona virüsü vakası tespit edildi. Bu, 18 Nisan'dan bu yana kayıtlara geçen en yüksek sayı oldu.

Fransa'nın aşılama kampanyasının yöneticisi Alain Fischer, beş gün önce yaptığı açıklamada ülkenin yeni bir Covid-19 dalgası yaşadığını söylemişti. Fischer, toplu taşımada maske takılmasının yeniden zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtmişti.

Fransa'da yeni enfeksiyonlar mayıs sonundan bu yana düzenli olarak yükseliyor. Son 24 saatte Covid nedeniyle ölenlerin sayısı ise 48 olarak açıklandı. (Kısa Dalga)

Dünya