Fransa'dan Yunanistan'a 'Türkiye' desteği: Bir saldırı gelmesi durumunda Atina'yı destekleyeceğiz

Fransa'dan Yunanistan'a 'Türkiye' desteği: Bir saldırı gelmesi durumunda Atina'yı destekleyeceğiz
Fransa, Yunanistan’ın egemenliğine yönelik Türkiye’den bir saldırı gelmesi durumunda Paris’in Atina’yı “destekleyici” bir tutum içinde olacağı açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bosna Hersek ziyareti sırasında Yunanistan için "Ellerinde adalar var, bu adalarda üsler var, buralardan hareketle bize karşı gayri meşru tehditler devam ederse, sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda, biz ne diyoruz? Sabrın sonu selamettir. Biz de o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız. Bunu da Yunanistan'ın ben bildiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, NATO müttefiki bir ülkeden Yunan egemenliğini sorgulamaya varan tehditler almasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

FRANSA'DAN YUNANİSTAN'A DESTEK

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Yunanistan’ın egemenliğine yönelik Türkiye’den bir saldırı gelmesi halinde Paris’in Atina’yı "destekleyici” bir tutum içinde olacağını ve “bunun değişmeyeceğini” ifade etti.

Euronews'te yer alan habere göre, Fransız bakan, Türkiye ve Belarus’un göç akımını AB’yi istikrarsızlaştırma aracı olarak kullanmaya çalıştığını iddia etti.

Atina’ya yaptığı ziyaret öncesi Yunan Kathimerini gazetesinin sorularını yanıtlayan Colonna, Türkiye’nin komşusu Yunanistan ve göç konusundaki tutumundan endişe duyduğunu dile getirdi.

Türkiye ve Yunanistan’ın diyalog kanallarını açık tutması gerektiğin ifade eden Colonna, bütün sorunların diyalog yoluyla ele alınmasından yana olduklarını ifade etti.

Dünya