Galatasaray Başkan Adayı Batum, Dursun Özbek'in Kurum'a desteğini eleştirdi: 'Tek bir siyasal figürün yanındayız; Atatürk'

Galatasaray Başkan Adayı Batum, Dursun Özbek'in Kurum'a desteğini eleştirdi: 'Tek bir siyasal figürün yanındayız; Atatürk'
Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum, 31 Mart yerel seçimleri öncesi AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’u öven, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e tepki gösterdi. Batum, "Galatasaray Spor Kulübü bir tek siyasal figürün yanında olur; Mustafa Kemal Atatürk. Başka kimsenin yanında olmaz” dedi.

Galatasaray Spor Kulübü’nde başkanlık yarışı hızlanıyor. Adalığını açıklayan Prof. Dr. Süheyl Batum, bugün Divan Kurulu Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Batum, 31 Mart yerel seçimleri öncesi AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’u öven, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e tepki gösterdi.

‘Adaylardan birinin lehinde olmasını kabul etmiyoruz’

Süheyl Batum, şu ifadeleri kullandı:

“Atatürk’ün, Atatürk ilkelerinin, demokrasinin, bir kültürün, geleneklerin camiasıdır. Bu camiada, sakın bunu hakaretamiz söylediğimi algılamayan ama ne bir başkanın ne bir yönetim kurulu üyesinin, bir seçimde adaylardan bir tanesinin açık açık lehinde ya da aleyhinde olmasını kabul etmiyoruz. Çok net söylüyorum.”

Batum, konuşmasının devamında “Galatasaray Spor Kulübü bir tek siyasal figürün yanında olur; Mustafa Kemal Atatürk. Başka kimsenin yanında olmaz” dedi.

Dursun Özbek ne demişti?

Dursun Özbek, yerel seçimler döneminde AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’un Galatasaray’ı ziyareti sırasında "Murat Kurum İstanbul için bir şanstır" demişti. Özbek, eleştiriler üzerine "Sayın Kurum'un kulübümüzü ziyaretinde kullandığım ifadeler, 8 senelik süre zarfında Sayın Bakan ile yaptığımız çalışmalardan oluşan görüşlerimin bir paylaşımıdır" açıklamasını yaptı. (Kısa Dalga)

Spor