Galatasaray, Fenerbahçe ve TFF'den ortak açıklama: Bazı aksaklıklar nedeniyle...

Galatasaray, Fenerbahçe ve TFF'den ortak açıklama: Bazı aksaklıklar nedeniyle...
Süper Kupa'nın iptal edilmesinin ardından Galatasaray, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ortak açıklama yapıldı Bazı aksaklıklar yaşandığı ifade edilen açıklamada Suudi Arabistan'a teşekkür de edildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Atatürk'ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmemesi üzerine yaşanan krizin sonucunda, Süper Kupa Maçı iptal edildi.

Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcular maç saati gelince otellerinden ayrılmadı. Futbolculara maçın oynanmayacağının tebliğ edildi.

Süper Kupa'nın iptal edilmesinin ardından Galatasaray, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu ortak açıklama yaptı.

Ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kamuoyuna duyurulur

Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz,
29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.

Türkiye Futbol Federasyonu
Fenerbahçe Spor Kulübü
Galatasaray Spor Kulübü"

Ne oldu?

Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa maçında karşılaşacaktı. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda saat 20.45'te oynanacak maç öncesi Suudi yetkililerin Süper Kupa maçı öncesi Atatürk posterine, 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına, Atatürk tişörtlerine ve İstiklal Marşı'nın okunmasına izin vermediği ortaya çıktı.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın İstiklal Marşı ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF'ye ilettiği belirtildi.

TFF: İstiklal Marşı okunacak

TFF'den konuyla iligli yapılan açıklamada "Değerli Basın Mensupları, Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz." denildi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, 'Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa Final Maçında İstiklal Marşımız ve Türk Bayrağına izin verilmeyecek' şeklindeki iddialar doğru değildir. Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır. Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okunacaktır." ifadelerine yer verildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe kafilelerinin görüşmenin yapıldığı otelden farklı otellerde başkanlarından gelecek son kararı bekledi. Süper Kupa karşılaşmasında futbolculara maçın oynanmayacağı tebliğ edildi.

Beşiktaş davet etti

Beşiktaş, maçın Beşiktaş'ta bulunan Tüpraş Stadyumunda yapılması davetinde bulundu. Beşiktaş tarafından yapılan açıklamada "Kapımız Açık! Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finalini, uygun bir tarihte, Atamızın semtinde, dünyanın en güzel stadında oynamak üzere, Atatürk sevdalılarını Türk bayraklarıyla Dolmabahçe’ye bekleriz." denildi. (Kısa Dalga)

Gündem