Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş'tan Henri Barkey iddiasına yanıt

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş'tan Henri Barkey iddiasına yanıt
CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan o gece Henri Barkey ile yemek yiyen gazetecinin Aslı Aydıntaşbaş olduğunu öne sürdü. Aydıntaşbaş, “Böyle bir iddia var ama bu olayla bir ilgim yok” dedi.

Osman Kavala Gezi eylemlerini finanse ettiği gerekçesiyle tutuklanıp, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanırken beraat etmiş ancak . CIA'de bir dönem danışmanlık yapan Henri Barkey ile Karaköyde bir restoranda yemek yediği iddiası gerekçe gösterilerek 'casusluk' suçlamasıyla tekrar tutuklanmıştı. Osman Kavala hakkında yeniden görülen Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Kavala’nın avukatları ise yaptıkları açıklamalarda, Kavala’nın o gece Henri Barkey’le yemek yemediğini söylemişti.

Henri Barkey de konuyla ilgili olarak Gerçek Gündem'den Sami Menteş'e konuştu. Barkey “Ben o gece tanınmış bir Türk gazeteciyle yemekteydim ama Türkiye’deki durum göz önüne alındığında bu kişinin kim olduğunu açıklamam doğru değil diye düşünüyorum. Bu yüzden ve açıkçası haksız ve uydurulmuş ayak oyunlarının bir parçası olmayı ret ettiğimden şimdiye kadar açıklamadım; kendisi isterse yapabilir tabii.” dedi.

KRT’ye konuşan CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan ise o gece Henri Barkey ile yemek yiyen gazetecinin Aslı Aydıntaşbaş olduğunu söyledi. Özcan, "slı Aydıntaşbaş çıkıp söylesin, bir insanla yemek yemek suç değildir ama haksızlığa sessiz kalmak suça ortak olmaktır" dedi.

KRT muhabiri Sultan Eylem Keleş, Yurter Özcan'ın işaret ettiği isim gazeteci Aslı Aydıntaşbaş'a ulaştı. Aydıntaşbaş, “Böyle bir iddia var ama bu olayla bir ilgim yok” dedi. Henri Barkey’i tanıyıp tanımadığı sorusuna “Herkes tanıyor, Washington’da büyükelçiliğe giden, yetkililerle, bakanlarla görüşen biriydi” diyerek yanıt verdi. O gece ya da başka bir tarihte Barkey ile yemek yiyip yemediği sorusuna ise “Röportaj vermek istemiyorum” yanıtı verdi.

Gündem