Gazeteci Latif Şimşek'e saldıran kişiye 3 yıla kadar hapis istemi

Gazeteci Latif Şimşek'e saldıran kişiye 3 yıla kadar hapis istemi
Gazeteci Latif Şimşek'i TV programındaki tartışmadan sonra dövdüğü gerekçesiyle dava açılan Emrah Topal'a 3 yıla kadar hapis talep edildi.

Tutuksuz sanık Emrah Topal'ın yargılandığı İstanbul 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün duruşma yapıldı. Duruşmaya Topal ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen 'Gündeme Dair' isimli programın moderatörü Pınar Işık Ardor, o gün yaşananları anlattı.

Ardor şunları söyledi: "Program sırasında gerginlik oldu, sesler yükseldi. Latif Şimşek ve Cemal Enginyurt tartışmaya başladı. Cemal Enginyurt yayın ortasında bir anda ayağa kalkıp Şimşek'in üzerine yürüdü. 'Terbiyesizlik yapma' dedi. Ben de yayını kesmelerini söyledim. Enginyurt ağır küfürler etti. Ben de onları ayırmaya çalıştım. Orada bulunanlar araya girdiği sırada arkam dönüktü, bir gürültü duydum. Sanırım Enginyurt, Şimşek'e yumruk atmış. Ben görmedim. Latif Bey'i eğilmiş gözlüğü yere düşmüş şekilde gördüm. Kaçıncı hamlesi bilmiyorum ama araya girmemle Emrah Bey hamlesini durdurdu. Çok fazla küfür vardı ancak Emrah Bey'in söyleyip söylemediğini bilmiyorum. Sanığın tehdit içeren sözünü de duymadım. Latif Bey'i oradan uzaklaştırdık."

Şikayetçi avukatların sorusu üzerine de tanık Ardor, sanık Emrah Topal'ın Cemal Enginyurt'un yanında arkadaşı mı, koruması mı olarak geldiğini bilmediğini ancak koruması sandığını belirtti.

Olay günü yorumcu olarak bulunan Doğan Çağlar ise tanık olarak verdiği ifadesinde, arbede sırasında sanığı gördüğünü, sanığın Latif Şimşek'e vurduğunu gördüğünü söyledi.

İki suçlama yöneltildi

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın olay günü şikayetçiye yumruk atarak yaraladığı ve küfür ettiği gerekçesiyle 'basit yaralama' ve 'hakaret'ten toplam 7 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, 'tehdit' suçundan ise beraatini talep etti.

Mütalaaya karşı savunması sorulan sanık Emrah Topal, "Tehdit ve hakaret etmedim. Sadece maalesef olmaması gereken bir şeyi yaptım ve müştekiye vurdum. Diğer suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Sanık avukatı ise mütalaaya karşı süre talep ederek müvekkili hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi.

'Nitelikli halden ceza verilmeli'

Latif Şimşek'in avukatı, sanığın müvekkiline hakaret içeren söylemlerde bulunduğunu ve müvekkilinin gazeteci olması sebebiyle sanığın hakarete ilişkin nitelikli halden cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatına savunma yapması için süre veren mahkeme, sanık Topal hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına hükmetti. Duruşma ertelendi.

Ne olmuştu?

Şimşek, 6 Ağustos 2022'de Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'la kavga etmişti. İddianamede, Enginyurt'un yanındaki Topal'ın Şimşek'e küfrederek yumruk ve tokat attığı belirtilmişti.

Savcılık, Topal'a 'basit yaralama', 'hakaret' ve 'tehdit'ten 1 yıl 1 aydan 5 yıl 4 aya kadar cezası istemiyle dava açmıştı. (DHA)

Gündem