GENAR Araştırma: İkinci turda Erdoğan'ın oyu yüzde 52,3

GENAR Araştırma: İkinci turda Erdoğan'ın oyu yüzde 52,3
GENAR Araştırma'nın sahibi İhsan Aktaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'ikinci tura kalınması' halinde Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ın önde olduğunu bildirdi.

Türkiye 14 Mayıs'ta hem Meclis hem de cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyor. Öncesinde kamuoyunun en çok takip ettiği konulardan biri de anket sonuçları.

Birçok ankette AKP yüzde 30 - 32 bandında çıkarken, GENAR'ın 18 Mart'ta Twitter hesabından duyurduğu ankette AKP yüzde 40,7 gösterilmişti.

Yanardağ'ın 'anket' iddiası

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Cumhurbaşkanlığı'nın GENAR Araştırma'ya özel olarak anket yaptırdığını, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 53 çıktığını öne sürdü.

TELE1 canlı yayınında konuşan Yanardağ, şu iddialarda bulundu: “Saray’da çok az insanın bildiği bir araştırma, herkese gösterilmemiş. Yüzde 53 Kılıçdaroğlu, yüzde 42 Erdoğan, yüzde 5 diğer adaylara çıkmış. Eğer Saray için, Erdoğan için iktidar yanlısı GENAR gibi bir kuruma böyle bir araştırma yaptırılmışsa Kılıçdaroğlu yüzde 65, Erdoğan da yüzde 40’ın altındadır. Bana böyle bir bilgi geldi. Eğer yalanlarlarsa araştırmayı belgeleriyle ortaya koyarım."

Yalanlama geldi

Aktaş, Yanardağ'ı şu sözlerle yalanladı: "Bugün kiralık bir TV kanalı, pis bir yalan haber ortaya attı. Yargı önünde hesabını verirler. 25 yıllık kurumuz. Kamuoyuna açıkladığımız sonuçlar elimizde olan sonuçlardır. Yalan söylemek için dahi bize muhtaçlar."

GENAR: Erdoğan önde

GENAR Araştırma'nın sahibi İhsan Aktaş, daha sonra mart ayındaki anket sonucunu paylaştı.

Buna göre seçim ikinci tura kalsa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oyu yüzde 52,3. Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,7 seviyesinde. (Kısa Dalga)

Gündem