Gergerlioğlu fikrini değiştirdi, HDP'den milletvekili aday adaylığı için başvurdu

Gergerlioğlu fikrini değiştirdi, HDP'den milletvekili aday adaylığı için başvurdu
14 Mart'ta aday olmayacağını belirten HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, fikrini değiştirerek adaylık başvurusunda bulundu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu 14 Mart tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, önümüzdeki dönemde milletvekili olmak için başvurmayacağını açıklamıştı.

Twitter hesabından "28. dönemde milletvekili adayı olmayı düşünmüyorum. Sivil toplum çalışmalarına yoğunlaşmayı planlıyorum. Bu dönem verilen emaneti tüm gücümle temsil etmeye çalıştım. HDP ve çalışma arkadaşlarım ve değerli halkımıza teşekkür ederim." paylaşımını yapmıştı.

asdfa.png

Yoğun isteğe karşı koyamadı

Kendisine bu kararından sonra aday olması yönünde çok sayıda talebin geldiğini vurgulayan Gergerlioğlu yeniden adaylık başvurusu yaptı. Gergerlioğlu bu kararını şu sözlerle açıkladı:

28. dönem milletvekili aday adayı olmama kararı almıştım. Ancak halkımızın yoğun isteği nedeniyle bu kararı değiştirdim. HDP'ye bugün başvurumu yaptım. Sevgili halkımızın vekaleti çok onurlu bir iştir. Teveccühünüze lâyık olmaya çalışacağım. Hakkımızda hayırlısı olsun. (Kısa Dalga)

resim-2023-03-24-004528562.png


Gündem