Gezi hakiminin eşinin 'FETÖ' soruşturmasını yazan İsmail Saymaz'a soruşturma

Gezi hakiminin eşinin 'FETÖ' soruşturmasını yazan İsmail Saymaz'a soruşturma
Gezi Davası'nda mahkeme heyetinin tartışmalı hakimi Murat Bircan'ın eşinin 'FETÖ itirafçısı' olduğunu ortaya çıkaran gazeteci İsmail Saymaz'a Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca soruşturma başlatıldı.

AKP'den milletvekili aday adayı olmasına rağmen Gezi Davası'nın hakimlerinden biri olması nedeniyle tepki çeken Murat Bircan'ın eşinin 'FETÖ itirafçısı' olduğunu ortaya çıkaran gazeteci İsmail Saymaz hakkında soruşturma başlatıldı. Avukat Aslı Kazan, Saymaz hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca soruşturma başlatıldığını açıkladı.

'TEŞKİLATTAN AKP'Lİ, EŞİ CEMAAT ŞÜPHELİSİ HAKİM SUÇ DEĞİL, HABER SUÇ'

Kazan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türk yargısının alacakaranlık kuşağı. Gezi Davasında Osman Kavala’ya ve Taksim Dayanışmasına ceza yağdıran heyette kendisi teşkilattan AKP’li eşi Cemaat şüphelisi hakim bulunması sorun değil ama bunu haber yapmak suç" dedi.

Kazan şöyle devam etti: "Delilsiz / dayanaksız Gezi Davasında oyçokluğu ile verilen hukuka aykırı kararın altına imza atan AKP’den aday adayı olmuş üye hakimin eşi hakkındaki FETÖ soruşturmasını belgeye dayalı haberleştiren İsmail Saymaz hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca soruşturma başlatıldı."

SAYMAZ: PERŞEMBE GÜNÜ İFADE VERMEYE GİDECEĞİM

Saymaz da, Kazan'ın açıklamasını şu ifadelerle paylaştı: "Gezi Parkı Davası’nda AK Parti’den aday adayı olmuş hakimin eşinin FETÖ’den şüpheli olduğunu ve ifade verdiğini yazdığım için hakkımda terör soruşturması başlatıldı. Perşembe günü avukatımla ifadeye gideceğim."

SAYMAZ NE YAZMIŞTI?

İsmail Saymaz, Gezi Davası'nda iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, diğer yedi sanığa da 18'er yıl hapis cezası verilmesinin ardından, mahkeme heyetinin tartışmalı hakimi Murat Bircan'ın eşinin hikayesini haberleştirmişti.

Saymaz, Halk TV'nin internet sitesinde yayımlanan yazısında "Hakim Murat Bircan'ın hemşire eşi Arzu Bircan'ın darbe girişiminden iki hafta sonra, 29 Temmuz 2016'da, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadesinin alındığını" yazmıştı. "Görünen o ki, [Arzu] Bircan'a AK Partili eşinden ötürü ayrımcılık yapıldı. İfadesini Bafra Başsavcısı İbrahim Keskin aldı" diyen Saymaz, "Bircan, itiraflarda bulunduğu halde 'müşteki-şikayetçi' sıfatıyla dinlenerek, hukuken korundu" ifadelerini kullanmıştı.

ÖZGÜR ÖZEL DE AÇIKLAMIŞTI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Gezi Davası’nda verilen mahkumiyet kararı sonrası Bakırköy Kadın Cezaevi'ne konulan Mücella Yapıcı, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'yu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada "Dün ‘siz darbecisiniz’ kararını veren hakimin eşi, 15 Temmuz darbesini yapan cemaatin bir mensubu; itirafçı oluyor, 160 tane de isim veriyor” demişti.

'ADETA TUTSAK OLMUŞ BİRİSİNE BİZİM ARKADAŞLARIMIZI YARGILATTINIZ'

Özel şu ifadeleri kullanmıştı:

Dün mahkemede AKP’den aday adayı olduğu söylenen hakimin durumu kesinleşti. Kendisi 3 yıl öncesine kadar AK Parti üyesi bir avukattı, AK Parti teşkilatından yargı teşkilatına devşirildi.

Peki bu kişinin eşi? Samsun Bafra’da hemşireydi. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra hakimin eşi tutuklandı, 3 ay süreyle hapishanede yattı. Beraat etmedi, suçunu kabul etti. Fethullahçı örgütlenmeden olduğunu kabul etti ve Samsun Bafra’da 160 kişinin ismini vererek itirafçı oldu. İtirafçı olduğu için şartlı olarak da tahliye oldu. Dün ‘siz darbecisiniz’ kararını veren hakimin evli olduğu eşi, 15 Temmuz darbesinin yapan cemaatin bir mensubu; bunu kabul ediyor, itirafçı oluyor, 160 tane de isim veriyor. Bu kişiye Osman Kavala’yı, Mücella Yapıcı’yı, bütün arkadaşlarımızı yargılatıp ‘darbe’ kararı verdirdiniz. Bu da Türkiye’nin siyasi, hukuk tarihine geçecek karar bir lekedir. Elinizde itirafçı olarak tuttuğunuz, adeta elinizde tutsak olmuş birisine bizim arkadaşlarımızı yargılatıp onları tutsak ettiniz, yazıklar olsun, bu unutulmaz." (Kısa Dalga)

Gündem