Görevden alınan eski ÖSYM başkanı ilk kez konuştu: Alnım açık, vicdanım rahat

Görevden alınan eski ÖSYM başkanı ilk kez konuştu: Alnım açık, vicdanım rahat
2022 KPSS'de çıkan soruların bazılarının Yediiklim Yayınevi’nin deneme kitabında da yer alması iddialarının ardından görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün "Alnım açık, vicdanım rahat" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün görevden alınan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim, üzgünüm” dedi.

KPSS sınavında soruların önceden sızdırıldığına yönelik iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alınan eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Bizim Yaka Kocaeli gazetesine açıklama yaptı.

"Alnım açık, vicdanım rahat” diyen Aygün'ün açıklamaları şöyle:

"4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm.

Ben 4 yıl önce Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanıydım. İncelemenin tamamlanıp, raporun açıklanmasını ardından üniversiteme döneceğim, akademisyen olarak çalışacağım.”

Gündem