Gülistan Doku'nun annesi seslendi: 'Yeni Adalet Bakanı ile görüşmek istiyorum'

Gülistan Doku'nun annesi seslendi: 'Yeni Adalet Bakanı ile görüşmek istiyorum'
Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku, 5 Ocak'ta Gülistan'dan haber alınamamasının üzerinden 5 yıl geçeceğini işaret etti ve "Yeni Adalet Bakanı ile görüşmek istiyorum" çağrısında bulundu.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020'de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Yapılan arama çalışmaları da 23 Kasım 2020'de sonlandırıldı.

Vali ve emniyet müdürüyle görüştüğünü belirten Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, kardeşinin dosyasının kapsamlı şekilde tekrar ele alınacağını açıklamıştı. Anne Bedriye Doku da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşmek istediğini belirterek, "Kızımı bulsunlar, adalete inanmak istiyorum" diye seslendi.

'Gözüm yolda, kulağım telefonda'

Gazete Duvar'dan Duygu Kıt'ın haberine göre Anne Bedriye Doku, dosyanın yeniden ne zaman açılacağına dair haber beklediğini söyleyerek şunları söyledi:

"Benim kızımı ortaya çıkarsınlar. Yarım saat benim yerime koysunlar kendilerini. Onların çocukları okuldan geç geldiğinde ne yaparlar? Benim gözüm yolda, kulağım telefondadır. Bizi ne zaman çağıracaklar diye bekliyorum."

'Yeni Adalet Bakanı ile görüşmek istiyorum'

2020 yılından bu yana tek talebinin adalet olduğunu kaydeden Bedriye Doku, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmek istediğini belirterek, "4 sene oldu. 5 Ocak'ta beșinciye gidiyor Gülistan yok. Bir ben biliyorum, bir Allah biliyor. Gülistan'a ne oldu? Yeni Adalet Bakanı ile görüşmek istiyorum. Bizi alsın derdimizi ona da anlatalım. Yeniden benim kızımın dosyasını açsın. Benim kızım 21 yaşında üniversite öğrencisiydi. Ben kızımı önce Allah'a sonra devlete emanet ettim. Kızımın başına ne geldi öğrenmek istiyorum" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'de, kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamadı.

Diyarbakır'da yaşayan ailesi, Gülistan'ın kaybolduğu gün Tunceli'ye gelip güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbarıyla arama çalışması başlatıldı.

Araştırmalar sonunda Gülistan Doku'nun cep telefonunun, en son Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki Sarı Saltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi. Viyadük üzerinden geçen aracın kamerasına da yansıyan Doku'nun son görüldüğü bölgede yapılan aramalara rağmen Gülistan'a ait ize rastlanmadı ve çalışmalar sonlandırıldı.

Gülistan Doku ile ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kaybolmasından önce son görüştüğü kişi olduğu belirtilen erkek arkadaşı Rusya doğumlu Zeinal A., 17 Mart 2022'de Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

Zeinal A. adli kontrolle serbest bırakıldı ve yurt dışı yasağı konuldu. (Kısa Dalga)

Kadın