Hacer Foggo'dan çağrı: Devlet okullarda ücretsiz beslenme programları uygulanmalı

Hacer Foggo'dan çağrı: Devlet okullarda ücretsiz beslenme programları uygulanmalı
Okul çağındaki çocukların beslenme sorunuyla ilgili bir çağrı da CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo'dan geldi: Bir an önce devlet okullarda ücretsiz beslenme programları uygulanmalı ve hiçbir çocuk okula aç gitmemeli.

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, devlet okullarında kayıtlı olan çocukların yüzde 80’inden fazlasının okula beslenme götürmekte zorluk çektiğini söyledi.

Cumhuriyet'ten Figen Atalay'a konuşan Foggo geçen hafta Sağlık Bakanlığı web sitesinde “Okul Çağı Döneminde Beslenme” başlıklı rapordan bilgileri şöyle aktardı:

"Okul çağındaki 6-12 yaş çocukların yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmesinin sağlanması gerektiğinden söz etti. Ama ortadaki tablo ve gerçeklik şu çocuklar gıdaya erişemiyor, okula aç gidiyor ve her gün evde okulda açlıkla mücadele ediyorlar, ne bulursa yiyorlar, sadece o günü bir şekilde atlatmaya odaklanıyorlar.

Bir an önce çok çok acil Türkiye’deki her devlet okulunda ücretsiz beslenme programının hayata geçirilmesi gerekiyor.

Bir an önce devlet okullarda ücretsiz beslenme programları uygulanmalı ve hiçbir çocuk okula aç gitmemeli. Ayrıca her okula çocukların temiz suya erişebilmeleri için ücretsiz sebiller konulmalı, çocuklar su alamıyor. Kız öğrencilerin rahatça erişebileceği ücretsiz pedler olmalı okullarda. Hemen ama çok acil yerine getirilmeli. Bir çocuğun bütün bu ihtiyaçları düşünmesi utanç verici öyle değil mi? Çocuk temel ihtiyaçları değil, okuyacağı kitabı, dinleyeceği müziği, izleyeceği filmi düşünmeli."

Gündem