Hacıosmanoğlu: Cumhurbaşkanımızı zorda bırakanları futbolun dışına attık

Hacıosmanoğlu: Cumhurbaşkanımızı zorda bırakanları futbolun dışına attık
Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, seçimi kazanmasının ardından açıklama yaptı.

Kısa Dalga - TFF Başkanı seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, "Cumhurbaşkanımızın hakkını teslim edelim. Onu kullananları, onu zor durumda bırakanları futbolun dışına, Türk futbol ailesiyle beraber attığımız için tüm sağduyulu delegelerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimlerinin ardından Hacıosmanoğlu, teşekkür konuşması yapmak üzere kürsüye geldi.

Hacıosmanoğlu, "Tebrikler geliyor, kazandınız diye, ben kazanmadım Türk futbolu kazandı. Cenab-ı Allah başarılı olmayı nasip etsin. Teşekkür edeceğimiz çok kişi var ama federasyon seçimlerinde algı üretmeye çalışan, kraldan daha çok kralcılar var. Bu kraldan çok kralcılar her zaman Türk futbolunu yönetmeye çalıştılar ama iradesizlikleri, basiretsizlikleri... İyi iş olduğunda kendilerine yazdılar, kötü olduğu zaman da bu ülkeye çığır açan Sayın Cumhurbaşkanımıza yazdırdılar. Biz Türk futbolunu adil, adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz" dedi.

aa-20240718-35177241-35177237-tff-olagan-mali-ve-secimli-genel-kurulu.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"İlk teşekkürümüz Sayın Cumhurbaşkanımıza yapıyorum. Adaylar Cumhurbaşkanı'nın baskısıyla çekiliyor dediler, ben Cumhurbaşkanımızla dost olmanın şerefini, gururunu taşıyorum. Bana söyleyen herkese de şunu söyledim: Sayın Cumhurbaşkanımız bugün iktidar, yarın iktidardan da düşse benim abim olarak her zaman yanında olacağım. Böyle bir konu olmuş olsa beni arardı, 'İbrahim ne yapıyorsun' diye söylerdi. Onun için Cumhurbaşkanımızın hakkını teslim edelim. Onu kullananları, onu zor durumda bırakanları futbolun dışına, Türk futbol ailesiyle beraber attığımız için tüm sağduyulu delegelerimize şükranlarımı sunuyorum."

aa-20240718-35176634-35176625-tff-olagan-mali-ve-secimli-genel-kurulu.jpg

Federasyon kurullarına istifa çağrısı

Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Biz çocukken Avrupa takımlarının tribünlerine, zeminlerine hayran kalıyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımız futbolu seven birisi, futbolda da bu ülkeye çığır açtırdı. Hemen hemen her ilimizde Avrupa'da dahi olmayan statlarımız var. Elbette futbolun güzelliklerini, kardeşliği, barışı sağlamak için yola çıktık. Yükümüz çok ağır. Ben buradan federasyon kurullarına çağrı yapıyorum. Elbette at sahibine göre kişner. Biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olan seçilen başkan ve yönetimin önünü açmak. Buradan kamuoyu adına talebim yarından tezi yok istifalarını makama sunsunlar." (Spor Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Spor