Aile Bakanlığı, Ezidi çocuğu, kendisini kaçıran ve internetten satışa çıkaran IŞİD’li aileye teslim etti

Aile Bakanlığı, Ezidi çocuğu, kendisini kaçıran ve internetten satışa çıkaran IŞİD’li aileye teslim etti
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı korumasındaki Ezidi kız çocuğunun, kendisini Türkiye’ye kaçırarak dark web'de ‘satışa çıkaran’ IŞİD’linin ailesine hafta sonları gönderilmesinin ardından artık tamamen bu aileye teslim edildiği ve hakkındaki koruma kararının da kaldırıldığı ortaya çıktı.

IŞİD tarafından 2017 yılında Türkiye'ye kaçırılan, ardından derin internette (dark web) satışa çıkarılan ve Ankara'da Şubat 2021'de örgütün hücre evine düzenlenen operasyonla örgüt üyesi ailenin elinden kurtarılan Ezidi kız çocuğunun, aynı aileye teslim edildiği ortaya çıktı.

Ezidi çocuğun daha önce aileye hafta sonları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın onayıyla gönderildiği ortaya çıkmıştı. Artı Gerçek'ten Hale Gönültaş bugün saat 11.30'da Ankara 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ezidi kız çocuğunu Türkiye’ye kaçıran Sabbah Ali Oruç’un “uluslararası insan ticaretinden” yargılanmasına başlanması beklenirken, yeni bir skandal bilgiye daha ulaştı.

21 Haziran 2022'de aileye teslim edilmiş

Buna göre Ezidi kız çocuğu, 21 Haziran 2022 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın onayı ile “koruma kararı” kaldırılarak Pursaklar Sevgi Evi görevlileri tarafından “teslim tutanağı” ile IŞİD’li aileye teslim edildi.

(Kısa Dalga)

Gündem