Hakem Meler'e yapılan saldırı: RTÜK şiddete sevk eden spor programları inceleyecek

Hakem Meler'e yapılan saldırı: RTÜK şiddete sevk eden spor programları inceleyecek
Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya ilişkin RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin açıklama yaptı: Üst Kurul uzmanlarımız tarafından yapılan incelemeler sonucunda vatandaşları yanlış bilgilendiren, şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.

Türkiye’de Ankaragücü-Rizespor maçının sonunda Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın yaptığı saldırıya Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de bir açıklama yaptı.

X hesabından paylaşımda bulunan Şahin, "Kurul uzmanlarımız tarafından yapılan incelemeler sonucunda vatandaşları yanlış bilgilendiren, şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır" diye yazdı.

Şahin paylaşımında şunları kaydetti:

"Şiddetin her türlüsüne olduğu gibi sporda şiddete de karşıyız. MKE Ankaragücü-ÇAYKUR Rizespor maçında Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Spor programları ve futbol yorumcularına ilişkin ligler başlamadan yaptığımız uyarıları tekraren hatırlatıyoruz. Futbol izleyicilerini yanlış yönlendiren, tribünleri gerginliğe sevk eden spor yayınlarını titizlikle takip ediyoruz. Sporun ruhuna uygun olarak centilmenlik içerisinde yapılması gereken müsabakaların tam tersine şiddet görüntüleriyle anılması en çok futbol camiasına haksızlıktır. Üst Kurul uzmanlarımız tarafından yapılan incelemeler sonucunda vatandaşları yanlış bilgilendiren, şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

(Kısa Dalga)

Gündem